Hlavní obsah

Trump v srpnu na Slovensku? Pellegrini veze pozvánku

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský premiér Peter Pellegrini chce na pátečním setkání v Bílém domě pozvat amerického prezidenta Donalda Trumpa na letošní oslavy 75. výročí vypuknutí Slovenského národního povstání (SNP). Informoval o tom ve čtvrtek deník Pravda s odvoláním se na zdroje z Washingtonu a z Bratislavy.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

Trump přiletí do Evropy na přelomu srpna a září. „Přiletí na summit států skupiny G7, který ve Francii skončí 27. srpna. Pak by měl 31. srpna přiletět do Varšavy, kde si má 1. září připomenout tragický začátek druhé světové války nacistickým napadením Polska,“ napsal list.

„Časovou mezeru mezi těmito cestami by prezident USA mohl využít tak, že se 29. srpna objeví na oslavách SNP,“ dodává Pravda.

Před pátečním setkáním Trump-Pellegrini vydal Bílý dům tiskovou zprávu, v níž se poukazuje na to, že setkání se uskuteční v roce, na který připadá 75. výročí SNP a 30. výročí sametové revoluce.

Pellegrini v Bílém domě odevzdá Trumpovi baseballovou pálku. První Trumpův baseballový trenér měl totiž slovenský původ. Melanie Trumpová dostane ručně vyšívaný slovenský lidový kroj ušitý na míru.

Reklama

Výběr článků

Načítám