Hlavní obsah

Tornáda zabila v USA devatenáct lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tornáda a vichry v USA si v neděli vyžádaly nejméně 14 obětí na životech. Nejpostiženější je jihozápad Tennessee, kde zahynulo 11 osob. Národní meteorologická služba oznámila, že se na pěti místech v Tennessee vyskytla tornáda, která způsobila rozsáhlé škody na majetku. Hnala se ze severovýchodu Arkansasu přes jihovýchod Missouri na severozápad Tennessee.

Článek

Osm osob zabilo tornádo u města Newbern v okrese Dyer. Uvedl to mluvčí záchranářů z Tennessee Kurt Pickering s tím, že byla zničena řada domů, když se tudy v neděli v noci prohnal vzdušný vír.  Dodal, že dalších sedm lidé zemřelo v sousedním okresu Gibson.

Tornáda, bouře a vichry zasáhly také státy Arkansas, Missouri, Kentucky a Illinois. V Essexu v Missouri vichr zabil 42letého muže, když převrátil karavan, ve kterém žil. U St. Louis zabil prudký vítr muže, když srovnal se zemí obchod s oděvy. Ve stejné oblasti má vítr na svědomí ještě jednu oběť, muže, který spadl ze stromu.

Několik domů a kanceláří bylo silně poškozeno v missourském Carutherville a několik osob museli také z trosek domů vysvobodit záchranáři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám