Hlavní obsah

Taliban přepadl policejní stanici, 19 ozbrojenců zabito

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KANDAHÁR

Koaliční a afghánské síly zabily nejméně 19 příslušníků Talibanu při středečním útoku asi 200 ozbrojenců tohoto fundamentalistického hnutí na policejní stanici na jihu Afghánistánu. Jiní ozbrojenci zabili tři pohraniční strážce na afghánsko-pákistánské hranici.

Článek

Ozbrojenci z Talibanu vtrhli ve středu v terénních vozech do města Navzád v jihoafghánské provincii Hílmand a obklíčili policejní stanici, která slouží jako základna afghánským policejním i vojenským silám a také koaličním vojákům. Talibanci oblast, včetně blízkého bazaru, obklíčili a všechny nakupující před útokem rozehnali. Vyzbrojeni byli ručními střelnými zbraněmi a pancéřovými pěstmi.

Koaliční letouny následně provedly několik náletů a zasáhli jeden automobil s bojovníky Talibanu a jejich stanoviště. Při prvním zásahu bylo usmrceno 12 bojovníků, při druhém sedm. Při přestřelce na hranici s Pákistánem v provincii Zábul zabili ozbrojenci z místního kmene Nasír, směřující z Pákistánu do Afghánistánu, tři strážce hranic. Celkem asi 200 kmenových bojovníků překračovalo hranici v konvoji automobilů. Pohraniční stráž se je pokusila zastavit, ale ozbrojenci začali po strážcích střílet. zdp mka

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám