Hlavní obsah

V šumavských lesích se ztratila pětiletá holčička. Hledal ji vrtulník, horská služba i pes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodinu neskutečného strachu zažili rodiče pětileté dívenky, která se jim v neděli dopoledne ztratila při procházce šumavskými lesy. Holčička zmizela, když šli po zelené turistické trase ve směru na Popelnou horu.

Foto: Archiv Horská služba Šumava

Po holčičce pátrala i horská služba na čtyřkolkách

Článek

Zmizení své dcery nahlásili na tísňovou linku vyděšení rodiče. „Policisté přijali oznámení o ztraceném dítěti v neděli 5. května kolem půl jedenácté dopoledne. Vzhledem k nízkému věku nezletilé hrála roli každá minuta. Do pátrací akce byli nasazeni nejen policisté prachatického územního odboru, ale také policisté ze sousedního Plzeňského kraje. Přizváni dále byli členové horské služby na čtyřkolkách a vrtulník letecké služby,“ řekla Martina Joklová, mluvčí prachatické policie.

Do pátrání po malém dítěti se zapojila také členka záchranářské skupiny RESSDOGS se svým speciálně vycvičeným psem na vyhledání osob.

Holčičku se podařilo najít po hodině v místě zvaném Sibiř. Sama tak ušla asi 2 km. Byla v pořádku, ale v šoku.

Policisté apelují na rodiče, aby své děti měli pořád na očích. Stačí pár vteřin a může dojít k tragédii. Pokud zjistí, že se dítě ztratilo, okamžitě mají volat policii. „Volání na policii zbytečně neodkládejte. Perimetr pro hledání tak zůstane pro pátrací týmy přesnější a šance na včasné nalezení dítěte je mnohem vyšší,“ zdůraznila mluvčí policie.

Na Prachaticku se zřítil paraglidista, letěl pro něj vrtulník

Krimi

Výběr článků

Načítám