Hlavní obsah

V Kanadě zatkli muže poté, co slovně rušil demonstraci na podporu Palestiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Calgary

Starší muž skončil v kanadském Calgary v policejní dodávce s pouty na rukou poté, co se dostal do slovní rozepře s několika demonstranty, kteří kritizovali Izrael a provolávali hesla na podporu Palestiny.

Foto: Balk Matthias, ČTK

Propalestinské demonstrace proběhly v uplynulých dnech v mnoha městech po světě. Ilustrační snímek

Článek

Asi stovka demonstrantů v centru Calgary na západě Kanady s palestinskými vlajkami v rukou provolávala hesla jako „Od řeky (Jordán, pozn. red.) až k moři, Palestina bude svobodná“ či „Justine Trudeau (kanadský premiér, pozn. red.), uvidíš svobodnou Palestinu“.

Posléze k nim přistoupil starší muž a hlasitě jim oponoval s tím, že Hamás je teroristická organizace. K fyzickému kontaktu nedošlo.

Přibližně po minutě k muži přistoupili dohlížející policisté, spoutali mu ruce a odvedli ho k policejní dodávce s odůvodněním, že „narušil klidný průběh demonstrace“.

Muž se při nastupování do vozidla obrátil na policisty se slovy: „A když někdo pořádá demonstraci oslavující vraždění žen a dětí, to není narušení klidu?“

List Calgary Herald uvedl, že v tomto přibližně jedenapůlmilionovém městě proběhlo od soboty, kdy útok Hamásu na Izrael začal, několik demonstrací jak na podporu Palestiny, tak na podporu Izraele. Organizovali je vesměs členové místní palestinské, respektive židovské komunity, účast se pohybovala ve stovkách.

Zplynujte Židy, znělo na demonstraci v Sydney. Policie ale zatkla muže s izraelskou vlajkou

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám