Hlavní obsah

Při záplavách v Afghánistánu zemřelo přes 100 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Více než 100 lidí zemřelo při záplavách, které postihly sever Afghánistánu po prudkých čtvrtečních deštích. Podle místních zdrojů citovaných agenturou Reuters v několika vesnicích voda uvěznila stovky lidí. Pozemní technikou jim nelze pomoci a místní úřady počítají s tím, že počet obětí poroste.

Foto: Reuters

Jen v provincii Džauzdžán na severu Afghánistánu zemřelo při záplavách přes 50 lidí.

Článek

Podle policie se našla těla 55 mrtvých v provincii Džauzdžán. S pomocí vrtulníků se podařilo dopravit do bezpečí 1500 osob, ale policejní velitel řekl, že je potřeba, aby se do záchranných operací zapojila centrální vláda a humanitární agentury.

V sousední provincii Farjáb zahynulo 33 lidí a 80 se tam pohřešuje.

"Postiženo je 10.000 rodin a zničeno přes 2000 domů," sdělil tamní guvernér. Dalších 13 mrtvých hlásí provincie Badghís a Saripúl.

BBC svou reportáž doprovodila snímky zatopené krajiny s ostrůvky půdy, na níž se snaží udržet zvířata. Svědci popsali, jak je příval vody překvapil ve čtvrtek po večerních modlitbách. Nejpostiženější jsou dvě odlehlé části provincie Džauzdžán, kde je většina domů z hlíny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám