Hlavní obsah

Mrtvá těla dvou dětí se našla ve vydražených zavazadlech na Novém Zélandu

Auckland

Děsivý nález čekal na novozélandskou rodinu, která v internetové aukci získala zboží z opuštěných skladovacích jednotek. Mezi zakoupenými předměty byly i dva kufry, ve kterých byla těla dvou dětí, informovala místní policie, kterou citovala agentura AP a list The Guardian.

BEZ KOMENTÁŘE: Mrtvá těla dvou dětí se našla ve vydražených zavazadlech na Novém ZélanduVideo: AP

 
Článek

Když si rodina odvezla vydražené zboží domů, zjistila, že ve dvou kufrech byla mrtvá těla dvou dětí. Okamžitě se obrátila na policii, která v pátek zahájila vyšetřování.

Detektivní inspektor Tofilau Faamanuia Vaaelua ve čtvrtek informoval, že pitvy prokázaly, že jde o školáky ve věku mezi pěti a deseti lety.

Foto: Dean Purcell, ČTK/AP

Novozélandská policie na místě nálezu dvou těl dětí v kufrech

„Těla byla ve dvou kufrech podobné velikosti. Jsem přesvědčen, že byly ve skladišti několik let,“ řekl inspektor s tím, že tam těla nejspíše ležela tři až čtyři roky.

Zmínil také, že je nyní nutné zjistit, o jaká těla jde. Usnadnit by to mohl fakt, že v kufrech byly domácí předměty a osobní věci.

Naopak vzhledem k tomu, jak dlouhá doba uplynula od smrti dětí, bude obtížné zjistit kamerové záznamy.

Vaaelua nechtěl potvrdit, jestli už byl kontaktován předchozí majitel skladu, ale řekl, že policie spolupracuje s Interpolem a zahraničními policisty.

„Vyšetřovací tým pracuje ze všech sil, aby poslal před soud osobu nebo osoby, které jsou za smrt těchto dětí zodpovědné. Bez ohledu na to, kolik let sloužíte, vyšetřovat děsivé případy, jako je tenhle, není nikdy snadný úkol,“ dodal Vaaelua.

„Sám jsem otec malých dětí. Ale je to naše práce a musíme ji zvládnout,“ dodal.

Naopak uvedl, že rodina, která kufry společně s dalšími předměty vyklizenými ze skladovacích jednotek koupila, nemá se zločinem nic společného.

Reklama

Výběr článků

Načítám