Hlavní obsah

Kdyby přijel Putin, nejezděte výtahem, varují úřady v Krasnodaru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský prezident Vladimir Putin by ve čtvrtek mohl navštívit mikroregion Molodežnyj v Krasnodarském regionu. Místní úřady proto varovaly obyvatele, ať během prezidentovy návštěvy omezí užívání výtahů. Kdyby se v něm totiž zasekli, tak by jim kvůli rušení signálu nemuselo jít nouzovým tlačítkem kontaktovat dispečera.

Foto: Evgenia Novozhenina, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

Zpravodajcům publikace Kommersant se podařilo zachytit zprávy nabádající proti užívání výtahů, rozesílané společností Technoliftservice-Yug. Ta sice jako důvod zmiňuje pouze „zítřejší událost v Paláci Sambo“, ale je poměrně zřejmé, že kvůli obyčejné otvíračce sportoviště, která se ve městě plánuje, by se signál v oblasti nerušil. Pravost zprávy následně potvrdila další ze společností operující v regionu. Místní úřady přesto tvrdí, že šance na prezidentovu návštěvu není vyšší než 50 %.

Molodežnyj by byl třetí zastávkou Putinovy předvolební cesty po jihu země. V úterý navštívil Stavropol, kde se sešel se zástupci agro-industriálního komplexu a nechal se zulíbat fanynkami z místní pěstírny rajčat. Ve středu pak dorazil do Siriusu na probíhající Světový festival mládí.

Účelem návštěvy Molodežnyje by mělo být otevření již zmiňovaného Paláce Sambo. Otevření právě tohoto sportoviště by mělo Putina lákat, protože drží titul „Mistra“ tohoto bojového sportu, stejně jako juda. Dále drží též tituly „Ctěný trenér Ruska“ a „Čestný prezident Mezinárodní judistické federace a Evropské judistické unie“.

Kromě rušení signálu a možných uvíznutí ve výtahu při prezidentově návštěvě prý hrozí také riziko dlouhých dopravních zácp od centra města až k nájezdům na okolní dálnice.

Neobvyklé záběry: Putina líbaly fanynky z pěstírny rajčat

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám