Hlavní obsah

Kaddáfího syn zahynul, hlásí znovu povstalci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tripolis

Syn libyjského vůdce Muammara Kaddáfího a vojenský velitel jeho vojsk v noci na pátek zemřel při náletu sil NATO. Oznámili to libyjští povstalci s tím, že nejmladší syn Kaddáfího Chámis zahynul spolu s třemi desítkami dalších lidí ve městě Zlitán. Mluvčí vlády to popřel.

Článek

Povstalci, kteří už dříve o úmrtí Chámise mylně informovali, tvrdí, že mají informaci z Kaddáfího tábora. NATO zprávu nepotvrdilo, ostatně stejně jako tomu bylo v předchozích případech, kdy se uvádělo, že byl zabit Kaddáfího syn Sajf Arab a tři plukovníkovy vnoučata.

Mluvčí Kaddáfího vlády ale zprávu rebelů odmítl. "Je naživu a daří se mu dobře," řekl.

Spolu s Chámisem mělo v noci zemřít 31 lidí. O Zlitán vzdálený asi 150 kilometrů východně od hlavního města Tripolis se bojuje tvrdě už několik dní, přičemž obě strany hlásí úspěchy.

Osmadvacetiletý Chámis vystudoval vojenskou akademii v Tripolisu, na studiích byl i v Rusku a ve Španělsku, uvedla ČTK.

Boje v Libyi trvají od března. Povstalci jen velmi pomalu postupují k Tripolisu, současně se ale v jejich řadách objevil rozkol.

Reklama

Související témata:

Související články

USA jednaly s Kaddáfího vyslanci

Americké ministerstvo zahraničí potvrdilo, že jednalo s vyslanci libyjského plukovníka Muammara Kaddáfího. Sdělili mu, že Spojené státy trvají na odstoupení...

Kaddáfí slíbil smrt "zrádci Berlusconimu"

Libyjský vůdce Muammar Kaddáfí se rozhodl, že spáchá atentát na italského premiéra Silvia Berlusconiho. V sobotu to napsal italský deník Corriere della Sera....

Výběr článků

Načítám