Hlavní obsah

Přívaly sněhu a mrznoucí mlha. Chaos v dopravě je po celé Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přívaly sněhu, mrazivá mlha či ledovka komplikují dopravu po celé Evropě. Na letišti Stansted severně od Londýna byl v neděli večer přerušen provoz. Zrušeny či zpožděny jsou také lety na londýnských letištích Heathrow a Gatwick. Zpoždění je v Británii třeba očekávat rovněž ve vlakové dopravě, píše server BBC. Dopravní zácpy a chaos panují na německých dálnicích, píše server týdeníku Focus.

Londýn zasypal sníh, počasí komplikuje dopravu na mnoha britských letištích.Video: Reuters

 
Článek

Momentálně nejkomplikovanější situace panuje na německé dálnici A4, která protíná zemi horizontálně a vede od nizozemských hranic přes Eisenach, Erfurt, Výmar, Jenu, Geru, Chemnitz, Drážďany, Budyšín do Zhořelce do Polska. Dopravu na dálnici komplikují nehody kamionů, námraza a sněžení.

Podobná situace panuje i ve Velké Británii. Letiště Stansted v neděli večer oznámilo, že bylo nuceno uzavřít svou jedinou ranvej, dokud z ní nebude odklizen sníh. Všechny lety byly zrušeny. Na letišti Heathrow bylo v neděli zrušeno více než 50 letů. Mrznoucí mlha omezila počet letadel, která mohla během hodiny startovat a přistávat. Problémy na letišti se čekají i v pondělí.

Foto: Phil Noble, Reuters

Počasí komplikuje dopravu na mnoha britských letištích

Zpoždění se ve Velké Británii očekávají také ve vlakové dopravě, silniční dopravu komplikují nehody a zácpy způsobené námrazou. „Za čtyři hodiny jsem se posunula asi o 200 yardů,“ řekla Nicole a pokračovala: „I když tvrdí, že solí, jsem si jistá, že tuhle silnici neposypali. Auta dostávají smyky. Je to prostě hrozné,“ uvedla řidička Nicole na dálnici M25.

V hrabství Shropshire byla uzavřena dálnice M54 mezi křižovatkami 3 a 2, velké dopravní zácpy byly hlášeny také na přivaděči M5 k dálnici M6. Dálnice M5 vedoucí na jih v hrabství Gloucestershire byla uzavřena po hromadné srážce poblíž Quedgeley.

Řidičům v severozápadní Anglii bylo také doporučeno, aby byli opatrní po nehodách na jiných dálnicích, včetně M58, M62, M61.

Britský meteorologický úřad uvedl, že varování před nepříznivým počasím bude platit až do pondělí. V severovýchodním Skotsku by mohly teploty klesnout až k -15 ° C.

Přicházejí ledové dny

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám