Hlavní obsah

Poslanec Dumy chtěl už v lednu odpálit jadernou pumu na Nevadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanec ruské Státní dumy Jevgenij Alexejevič Fjodorov navrhoval podle listu The Daily Mirror už v lednu, aby Rusko odpálilo balistickou raketu s jadernou náloží na zkušební střelnici v americké Nevadě a „poslalo tak vzkaz“ Američanům.

Foto: Profimedia.cz

Americká jaderná bomba B61. Ilustrační foto

Článek

„Dokud nedojde k fyzické demonstraci odhodlání (Moskvy), bude Amerika vnímat postoje Ruska jako blufování. Takže je třeba demonstrace. Nejpřesvědčivější by bylo zničení nějakého zařízení amerického ministerstva obrany. Mluvím o zařízeních, kde nám mezinárodní právo dává právo zničit je,“ prohlásil poslanec za vládní stranu Jednotné Rusko v lednovém rozhovoru pro televizi MEMRI, což je zkratka pro Ústav pro výzkum médií Blízkého východu.

Moskva viní Ukrajinu z vývoje jaderných a biologických zbraní stále častěji

Válka na Ukrajině

Podle Fjodorova, který předsedá výboru Dumy pro ekonomickou politiku a podnikání, jednají západní země „na základě předpokladu, že Putin nemá v ruce žádné trumfy“. Jedním z takových „trumfů“ by mohl být jaderný úder na nevadský testovací polygon.

„Pokud vytvoříme pro území USA, řekněme, riziko deseti tisíc obětí při úderu i slabé rakety, pak to USA budou vnímat jako hrozbu 10 milionů obětí,“ tvrdil politik, podle kterého by takový útok „nevedl k odvetnému úderu ze strany USA“.

Reklama

Výběr článků

Načítám