Hlavní obsah

Po osmi dnech v Turecku ze závalu vytáhli 18letého mladíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm dní po jednom z nejhorších zemětřesení v Turecku se záchranářům podařilo vyprostit ze sutin mladého muže. Šance na nalezení přeživších se každou hodinu tenčí, záchranáři už hovoří o omezení pátracích operací.

Osmnáctiletý mladík přežil pod troskami 198 hodinVideo: Reuters

 
Článek

Zemětřesení si podle oficiálních bilancí v Turecku a Sýrii za týden vyžádalo přes 37 tisíc obětí. Záchranáři v turecké provincii Kahramanmaraş vyprostili v úterý po 198 hodinách zpod sutin osmnáctiletého chlapce.

Jinde v provincii se podle Reuters snaží záchranné týmy dostat k babičce, matce a dceři z jedné rodiny, které zřejmě otřesy přežily. Turecko a Sýrii nicméně po více než týdnu od katastrofy čeká omezení pátracích operací. Šanci na přežití snižují i nízké teploty a některé zahraniční záchranné týmy oznámily odjezd kvůli zhoršené bezpečnostní situaci.

Pomoc Turecku a Sýrii

Člověk v tísni – číslo účtu 51945194/0300

Charita ČR – číslo účtu 55660022/0800, variabilní symbol 118

ADRA – číslo účtu 66888866/0300, variabilní symbol 389

Český červený kříž – číslo účtu 333999/2700, variabilní symbol 2301

Na místě působí také čeští hasiči, kteří ale podle pondělního vyjádření odjezd zatím nezvažují.

Blížící se ukončení pátrání v úterý oznámila i syrská nevládní organizace Bílé přilby, která provádí záchranné operace v povstalci ovládaném regionu. „Blížíme se konci. Vše nasvědčuje tomu, že nejsou žádní (přeživší), ale snažíme se na všech místech provést poslední kontroly,“ řekl Reuters šéf Bílých přileb Ráid Sálih.

Země se najednou otřásla. Děsivé okamžiky zachytily bezpečnostní kamery

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám