Hlavní obsah

Odsouzený podnikatel Příplata chce na operaci oka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUKUREŠŤ

O odklad nástupu k výkonu trestu ze zdravotních důvodů požádal v pátek rumunské úřady český podnikatel František Příplata. V pondělí o tom informoval ČTK.

Článek

"Mám vážné zdravotní problémy již delší dobu. Potřebuji jít na operaci oka, a proto jsem požádal o odklad nástupu k výkonu trestu," řekl dnes na dotaz ČTK Příplata, který se nyní nachází ve svém bytě ve městě Oradea u maďarských hranic.

"V nynější situaci mi už nezbývá nic jiného, než jít na tu operaci tady a zaplatit si ji. Měl bych jet na kliniku do Bukurešti. Musím ale vyčkat rozhodnutí úřadů," dodal podnikatel, který chtěl problémy s okem chtěl již dříve řešit operací v České republice, kde je pojištěn a kde by tudíž měl zákrok zdarma. Rumunské orgány mu ale vycestování do ČR nepovolily.

Ve čtvrtek Příplatu nejvyšší rumunský soud odsoudil k osmiletému vězení za podněcování k vraždě odborového předáka v roce 2000.

Poznamenal, že ho rumunské úřady zatím neinformovaly, kdy a kam má nastoupit do vězení. Uvedl, že jeho právníci již pracují na žádosti o milost, s níž se obrátí na rumunského prezidenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám