Hlavní obsah

U podnikatele, který v porsche srazil ženu s kočárkem, nedělali v nemocnici toxikologii. Policie se zabývá i jednáním primáře z Motola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po nehodě v pražských Vysočanech, při které podnikatel A. C. srazil svým porsche matku s kočárkem, nebyla podle zdroje Novinek u řidiče v nemocnici provedena toxikologie, jež by mohla odhalit přítomnost dalších látek v těle, které neodhalí běžný test. Toxikologii dělali řidiči policisté na místě, vyšla negativně. Probíhá také šetření primáře urgentního příjmu motolské nemocnice, který tlačil na záchranáře.

Nehoda ve VysočanechVideo: Václav Burian, Novinky

 
Článek

K nehodě došlo ve středu 1. května v ulici U Elektry v pražských Vysočanech. Řidič modrého elektrického porsche vyletěl ze silnice, na chodníku nejprve porazil dopravní značky a poté srazil 38letou ženu s kočárkem.

Žena utrpěla velmi vážná zranění, na místě byla uvedena do umělého spánku a napojena na umělou plicní ventilaci. S vážným zraněním v oblasti hlavy byla převezena do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Stav ženy nemocnice nekomentovala.

Řidič porsche se ozval: Je mi to líto, rodině nabízím pomoc

Krimi

Vůz řídil 39letý podnikatel A. C., který se podle zjištění Novinek aktivně angažoval v prezidentských volbách, kdy organizoval sbírku ve prospěch Petra Pavla. Vyjádřit se k havárii odmítl, Novinkám později pouze napsal, že ho nehoda mrzí a že za ni může jeho zdravotní indispozice.

Podle policejního zdroje Novinek policisté čekají na znalecké posudky z oboru lékařství a dopravy. Kriminalisté také vyslýchají svědky a zkoumají další kamerové záběry.

Vyšetřování podle mluvčího policie Jana Rybanského stále pokračuje, k podrobnostem se ale vyjadřovat nechtěl. Zatím nepadlo ani obvinění.

Foto: Václav Burian, Novinky

Nehoda porsche v Praze Vysočanech

Bez toxikologie

Zdroj z nemocnice uvedl, že u řidiče nebyla provedena toxikologie, jež byla podle něj „zakázána“. Toxikologie přitom odhaluje přítomnost látek v těle, které policie nedokáže odhalit například testem na drogy. Vzorky se odebírají z krve nebo moči.

Policie toxikologii nařizuje u podobně závažných věcí normálně, a to nejen u dopravních nehod, ale i násilných trestných činů. Mluvčí policistů Jan Daněk však v tomto případě označil postup za standardní.

„Řidič se podrobil testu na drogy i na alkohol. Oba testy byly negativní. V těchto případech se další toxikologické testy nedělají,“ sdělil Novinkám.

Enormní nátlak primáře

Policii zajímá i jednání primáře urgentního příjmu motolské nemocnice J. K., který na místě enormně tlačil na záchranáře, aby řidiče porsche převezli do jeho nemocnice. Potvrdil to i zdroj Novinek.

Nátlak byl prý enormní, posádka si na to přímo na místě nehody stěžovala přítomným policistům. Primář už dříve potvrdil, že se s řidičem A. C. zná. Figuruje také jako člen správní rady v jedné z jeho firem.

Mluvčí záchranné služby Jana Poštová Novinkám řekla, že na místě záchranáři postupovali ve všech případech v souladu s platnou legislativou, interní šetření z jejich strany neprobíhá. „Ve smyslu toho, co zmiňujete, poskytujeme policii v dalším šetření plnou součinnost. Dále to pak bude individuálně na záchranářích, konkrétní ale být nemůžeme,“ dodala Poštová.

Z jejich strany prý k ničemu špatnému nedošlo, řidič byl následně převezen ke kontrole do nemocnice Na Bulovce.

Policie se k věci konkrétně nevyjádřila, podle mluvčího stále probíhají standardní úkony trestního řízení, které jsou neveřejné.

Řidič porsche najel v Praze na chodník, srazil ženu s kočárkem

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám