Hlavní obsah

Obnovit jednání s Ruskem? Nevidíme důvod, zní z Ukrajiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poradce vedoucího prezidentské kanceláře a ukrajinský vyjednavač Mychajlo Podoljak v pátečním rozhovoru pro ukrajinský web Deutsche Welle uvedl, že nyní nevidí žádné důody pro obnovení jednání s agresorským Ruskem.

Foto: Mehmet Caliskan, Reuters

David Arachamija (první zleva) a Michajlo Podoljak (stojící uprostřed) s vůdcem krymských Tatarů Mustafou Džemilevem na tiskové konferenci po jednání s Ruskem v Turecku na konci března.

Článek

Podoljak řekl, že Rusové žijí v „jiném světě”. Ve skutečnosti podle něj Rusko není velká země, ale „malá podivná země s nízkou intelektuální úrovní. Má pouze jaderné zbraně, mnoho konvenčních zbraní a energetických zdrojů," uvedl pro server Deutsche Welle.

Ruské rakety v Oděse nezasáhly skladiště s obilím

Válka na Ukrajině

Poradce šéfa prezidentské kanceláře Mychajlo Podoljak 3. července řekl, že hlavní ukrajinskou podmínkou pro znovuobnovení jednání je stažení ruských jednotek z Ukrajiny, návrat unesených občanů a reparační mechanismus.

Tiskový tajemník prezidenta Ruska Dmitrij Peskov předtím řekl, že Ukrajina bude muset zase pochopit podmínky Ruska, souhlasit s nimi a zasednout k jednacímu stolu.

Útok na Oděsu je podle Ukrajiny plivnutím do tváře OSN

Zahraniční

Pozastavení jednání s Ruskem potvrdila Ukrajina z „řady důvodů” už 17. května.

Reklama

Výběr článků

Načítám