Hlavní obsah

Neumřu, chlapi, budete se mnou ještě dlouho trpět. Lukašenko vyvrací zprávy o svém vážném stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minsk

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko na úterním jednání vlády řekl, že se v posledních dnech neúčastnil veřejného života kvůli nemoci. Členy kabinetu zároveň ujišťoval, že nešlo o nic vážného a že rozhodně nezemře.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko na návštěvě ústředního velitelské stanoviště vzdušných sil a sil protivzdušné obrany

Článek

Lukašenko o svém zdraví promluvil na jednání vlády o zdravotnické problematice, uvedla běloruská státní agentura Belta.

„Ve všech směrech jsem dal pokyny… začněte pracovat. Jinak hoši, nikoho šetřit nebudu. A jestli si někdo myslí, že umřu, uklidněte se,“ řekl členům vlády. Veřejnou debatu o svém zdraví pak nazval „planými diskusemi na telegramových kanálech“.

Přidal také podrobnosti ke své diagnóze: „Adenovirus, nebo co tam bylo? Adenovirus. Nic… léčí se tři dny. Ale protože jsem neměl příležitost se léčit, tak se vše nashromáždilo. Proto neumřu, chlapi. Budete se mnou ještě hodně dlouho trpět,“ prohlásil Lukašenko.

Cichanouská ke zdraví Lukašenka: Je třeba se připravit na jakýkoliv scénář

Zahraniční

O jakou nemoc se přesně jedná, není jasné, protože adenoviry mohou u lidí způsobit širokou škálu onemocnění, od akutních respiračních onemocnění až po smrtelná onemocnění u lidí s oslabeným imunitním systémem.

O Lukašenkově zdraví se spekuluje od oslav Dne vítězství 9. května v Moskvě, které neabsolvoval celé. Spekulovalo se, že leží v nemocnici, mluvilo se dokonce o infarktu. Před týdnem v televizi komentoval pád dvou ruských letadel a dvou vrtulníků. Už tehdy mělo vystoupení zřejmě za cíl vyvrátit domněnky o jeho špatném zdravotním stavu.

Až doteď se o jeho stavu i současném pobytu nic nevědělo. Lukašenko se neobjevil na veřejnosti, nekonaly se žádné akce s jeho osobní účastí.

Jak vážně nemocný je Lukašenko? Spekulace sílí

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám