Hlavní obsah

Neskládáme zbraně, budeme se bránit, uvedl Zelenskyj z centra Kyjeva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Zelenskyj v sobotu ráno zveřejnil video, ve kterém k Ukrajincům opět hovoří z centra Kyjeva. Vyvrací fámy, které se šíří po sociálních sítích, že nařídil armádě se vzdát. „Neskládáme zbraně, budeme se bránit,“ vzkazuje lidem.

Zelenskyj: Jsem tady. My neskládáme zbraněVideo: Twitter Volodymyr Zelenskyj

 
Článek

Pravidelná videa, která ukrajinský prezident zveřejňuje na sociálních sítích, úspěšně vyvrací opakující se fámy, že opustil Kyjev, a Zelenského popularita nejen na Ukrajině, ale i na Západě raketově roste.

V posledním videu zveřejněném v sobotu ráno se vyjádřil k tomu, že prý má dávat rozkazy armádě, aby se vzdala. Tyto fámy se vyrojily poté, co ruský prezident Vladimir Putin vyzval ukrajinskou armádu k puči.

Putin vyzval ukrajinskou armádu k puči: Svrhněte ty narkomany v Kyjevě

Evropa

„Dobré ráno, Ukrajinci. Existuje spousta falešných informací o tom, že jsem nařídil ukrajinské armádě, aby se vzdala,“ uvedl Zelenskyj.

„Takže poslouchejte: Jsem tady. Neskládáme zbraně, jdeme bránit naši zemi. Je to naše země, naše děti a my je budeme chránit. Tady a teď. Sláva Ukrajině,“ zakončil tradičním zvoláním ukrajinský prezident.

Putin: Ofenzivu jsme včera zastavili, dnes obnovili. Nesmysl, tvrdí Kyjev

Válka na Ukrajině

Boje ukrajinské armády se speciálními silami ruské armády se v noci z pátku na sobotu přiblížily až k centru města. Ulice Kyjeva jsou prázdné, v ostře střežené vládní čtvrti je zatím klid.

Reklama

Výběr článků

Načítám