Hlavní obsah

Kontroverznímu influencerovi prodloužil soud pobyt ve vazbě o měsíc

Kontroverzní influencer Andrew Tate byl spolu se svým bratrem v prosinci v Rumunsku zatčen pro podezření za obchodování s lidmi, znásilnění a založení zločinecké skupiny. Soud bratrům minulý týden prodloužil pobyt ve vazbě o 30 dní.

Foto: Profimedia.cz

Andrew Tate (uprostřed) se svým bratrem Tristanem (vpravo) při zatčení v Rumunsku

Článek

Tate sám tvrdí, že je nevinný. „Není žádný důkaz, že jsem něco udělal. Protože jsem nic neudělal, každý ví, že jsem nevinný,“ řekl při svém zatčení.

Tate sám se označuje za mizogyna a multimilionáře, který si sám vydělal „malým podnikáním s webkamerami ze svého bytu“. Podnikáním s webkamerami je myšleno natáčení pornografických materiálů.

V současné době je influencer jedním z nejsledovanějších lidí na internetu. Profily na sociálních sítích mu byly zablokovány, videa s jeho obsahem se ale nehledě na to šíří dál s obrovským zásahem. TikTok ho zakázal s odůvodněním, že „mizogynie je nenávistná ideologie, která není tolerována“.

Do povědomí lidí se zapsal řadou nenávistných výroků. Na Twitteru mu byl v jednu dobu zakázán přístup za výrok, že by ženy měly „nést odpovědnost za to, že byly sexuálně napadeny“.

Bývalý kickboxer se proslavil v roce 2016, když se v Británii objevil v reality show Big Brother. Z ní byl ale vyloučen kvůli videu, v němž páskem bije ženu. Tate tvrdil, že záběry byly sestříhané tak, aby ho ukazovaly ve špatném světle. V té době už ho také vyšetřovala policie kvůli možnému znásilnění, případ byl nakonec odložen.

V jednom rozhovoru Tate konstatoval: „Jsem realista, a když jste realista, jste sexista. Není možné, abyste byli zakořeněni v realitě a nebyli sexističtí.“

V Rumunsku se zatčení nebál

BBC informuje, jak se o manipulaci a vykořisťování žen Andrew Tate vyjadřuje: „Podnikám s natáčením videí na webkamery už více než deset let… Více než 50 % zaměstnankyň byly během těchto let moje přítelkyně, vlastně všechny byly moje přítelkyně, žádné nepracovaly v zábavním průmyslu pro dospělé, než potkaly mě.“

Svou práci popisuje jako „setkat se s dívkou, jít na pár schůzek, vyspat se s ní… přimět ji, aby se do mě zamilovala, dostat ji tam, kde by udělala cokoliv, co řeknu, a pak ji dostat na web před kameru, abychom spolu mohli zbohatnout“.

Influencer žije v Rumunsku od roku 2017. Přestěhoval se podle svých slov také kvůli tomu, že v této zemi je méně pravděpodobné, že by byl obviněn ze sexuálního násilí.

Během vyšetřování mu prokuratura pro závažnou trestnou činnost zabavila majetek včetně deseti domů a patnácti luxusních automobilů. Podle informací rumunských úřadů má zabavený majetek hodnotu téměř čtyř milionů dolarů. V případě odsouzení hrozí Tateovi až patnáct let vězení.

Urážel Gretu. Hledaný influencer tak oznámil svou polohu a rumunská policie jej zatkla

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám