Hlavní obsah

Influencera Andrewa Tatea čeká soud. Zpřísnili mu obvinění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Andrew Tate je populárním influencerem na sociálních sítích. V prosinci byl spolu se svým bratrem Tristanem v Rumunsku zatčen za obchodování s lidmi, znásilnění a založení zločinecké skupiny. Nyní bylo oběma bratrům a dalším jejich spolupracovníkům obvinění zpřísněno – s lidmi měli obchodovat dlouhodobě. Na konci června má být zahájen soudní proces.

Foto: Profimedia.cz

Bratři Tateovi přichází k soudu, který rozhodoval o jejich propuštění z vazby

Článek

Do Rumunska se Tate přestěhoval, protože se podle svých slov domníval, že mu v zemi kvůli jeho podnikání nebude hrozit obvinění ze sexuálních deliktů. Od letošního dubna jsou ale on, jeho bratr a jejich společníci v domácím vězení v Bukurešti.

Vyšetřováni jsou všichni pro trestný čin obchodování s lidmi, nově se ale kvalifikace rozšířila o to, že mělo jít o pokračující trestný čin. Trestní sazba je v tomto případě přísnější. K původním šesti obětem také přibyla další žena.

Zpřísnění obvinění oznámilo rumunské Ředitelství pro odhalování organizovaného zločinu a terorismu (DIICOT). V pondělí 12. června byli všichni čtyři podezřelí předvoláni, aby byli o nových obviněních zpraveni. Informovaly o tom agentury ReutersBBC.

Urážel Gretu. Hledaný influencer tak oznámil svou polohu a rumunská policie jej zatkla

Zahraniční

Prokurátoři zároveň oznámili, že zahájili samostatné trestní vyšetřování proti Rumunovi jménem Vlad Obuzic, který měl podle nich blízko k bratrům Tateovým.

Obuzic čelí obvinění z obchodování s lidmi a vytvoření zločinecké skupiny, jež sexuálně zneužívala sedm žen. Ty měly být svedeny a donuceny k výrobě pornografického obsahu pro sociální sítě, přičemž většinu zisku si podezřelí ponechávali. Podle obvinění byly oběti této skupiny nuceny k tomu, aby si na tělo vytetovaly jméno nebo podobiznu člena skupiny, jemuž „patřily“.

Očekává se, že na konci června bude s Tatem a jeho společníky zahájen soudní proces. Influencer od počátku jakoukoli vinu popírá.

Image je založena na machismu

Již od začátku je jméno Andrew Tatea spojováno s násilím na ženách. Proslavil se v roce 2016 v britské reality show Big Brother, ze které byl ale vyloučen, když na veřejnost uniklo video, v němž páskem mlátí ženu. Již v té době byl vyšetřován pro podezření ze znásilnění.

Jeho image na internetu je založena na machismu a nenávisti k ženám, kterou cílí na mladé frustrované muže. Do povědomí se dostal také výroky o tom, že za znásilnění si ženy nesou vinu samy. Působil na sítích, jako je YouTube nebo Twitter. Zatímco na většině platforem dostal zákaz, na Twitter opět získal přístup poté, co síť koupil podnikatel Elon Musk.

V minulosti promluvil také o svém byznysu s erotickými videi. Svou práci popisuje jako „setkat se s dívkou, jít na pár schůzek, vyspat se s ní… přimět ji, aby se do mě zamilovala, dostat ji tam, kde by udělala cokoliv, co řeknu, a pak ji dostat na web před kameru, abychom spolu mohli zbohatnout“.

Stále však tvrdí, že vše probíhalo na konsensuální bázi.

Přes svého mluvčího Tate vzkázal pro BBC, že je „zarmoucen tím, že se několik oportunistických žen, s nimiž údajně trávil čas před téměř deseti lety, rozhodlo pokusit se využít jeho současné situace“.

Kontroverznímu influencerovi prodloužil soud pobyt ve vazbě o měsíc

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám