Hlavní obsah

Herec Sean Penn zamířil s ukrajinskými uprchlíky do Polska. Šel pěšky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodský herec Sean Penn, který natáčí dokument o ruské invazi na Ukrajině, se připojil k uprchlíkům a zamířil s nimi do Polska. Na rozdíl od nich však nejel autem, ale šel pěšky. V pondělí na svém Twitteru zveřejnil fotku, kde s batohem a kufrem na kolečkách kráčí po silnici zaplněné vozidly. Zemi prý zdárně opustil a je v bezpečí.

Foto: Reuters

Sean Penn během čtvrtečního brífinku ukrajinské vlády

Článek

„Já a moji dva kolegové jsme ušli kilometry směrem k polské hranici poté, co jsme naše auto nechali stát u krajnice,“ napsal 61letý herec ke snímku.

„Téměř všechna vozidla na této fotce jsou plná žen a dětí, většina jede nejspíš bez zavazadel a auto je tak jejich jediným majetkem,“ doplnil herec. Neuvedl však, co ho vedlo k tomu, že sám auto opustil a vydal se k polské hranici pěšky.

Jeho mluvčí Mara Buxbaumová pro agenturu Reuters napsala, že Penn se z Ukrajiny dostal v bezpečí. Odmítla však odpovědět na další dotazy ohledně jeho odchodu ze země.

Hollywoodský herec se vydal na Ukrajinu krátce po zahájení ruské invaze, aby tam o ní natočil dokument. Hned ve čtvrtek se objevil na tiskové konferenci prezidenta Volodymyra Zelenského, což potvrdila i kancelář hlavy státu.

Ta v prohlášení dále uvedla, že Penn na Ukrajině dělá rozhovory s politiky, lidmi z armády či novináři.

Sám herec vyzdvihl ukrajinský lid a nazval ho odvážným. „Pokud je necháme bojovat samotné, naše americká duše se vytratí,“ napsal Penn.

Hollywoodská hvězda je na Ukrajině. Točí dokument o invazi

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám