Hlavní obsah

Hamás zaútočil na humanitární koridor z Gazy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teroristické hnutí Hamás zaútočilo podle Izraelských obranných sil (IDF) v sobotu na humanitární koridor z Pásma Gazy, který Izraelci otevřeli pro civilisty. Podle IDF teroristé zaútočili minomety a protitankovými střelami. Informoval o tom server Jerusalem Post.

Útok Hamásu na humanitární koridorVideo: Israel Defense Forces

 
Článek

Pozemní síly IDF operují v Pásmu Gazy zhruba týden. Umožnily rezidentům z Gazy využít hlavní dálnici k opuštění Pásma. „Během toho, co IDF otevřely humanitární koridor pro přesun obyvatel Gazy na jih, teroristé z Hamásu zaútočili na naše jednotky, které koridor otevíraly,“ uvedly IDF.

Foto: Izraelské obranné síly

Radarový snímek útoku Hamásu na humanitární koridor

Podle IDF Hamás zneužil situace a zaútočil granáty a dělostřelectvem ve snaze zabránit otevření koridoru, uvedl server Jerusalem Post. IDF také dodaly, že se útok obešel bez obětí na jejich straně.

Silnice měla být otevřena od jedné do čtvrté hodiny odpolední, aby civilisté mohli opustit severní část Gazy a odejít na jih do bezpečí. Izrael vyzývá rezidenty k opuštění Gazy už týdny.

Hamás se pokouší propašovat své zraněné bojovníky v sanitkách do Egypta

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám