Hlavní obsah

Putin se snaží svést svou odpovědnost za útok u Moskvy na jiné, tvrdí Zelenskyj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský prezident Vladimir Putin se snaží svalit svou vlastní odpovědnost za páteční teroristický útok u Moskvy s nejméně 133 mrtvými na někoho jiného, uvedl v sobotu večer na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Prohlásil také, že Putin, namísto toho, aby se zabýval svými vlastními občany, se na dlouhé hodiny po útoku odmlčel a jen přemýšlel, jak svést vinu na Ukrajinu.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, 25. února 2024

Článek

Putin v sobotu v televizním vystoupení naznačoval spojitost mezi pravděpodobnými útočníky, které ruské bezpečnostní síly už zadržely, a Ukrajinou. K činu se předtím přihlásila teroristická organizace Islámský stát.

Stejně tak se podle Zelenského Putin snaží svést vinu za válku na Ukrajině, kterou rozpoutal, na samotné Ukrajince. „Přišli na Ukrajinu, vypálili naše města a snaží se z toho obvinit Ukrajinu,“ řekl ukrajinský prezident. Podotkl také, že stovky tisíc Rusů, kteří nyní bojují na Ukrajině „by určitě stačily k tomu, aby zastavily případné teroristy“ ve své vlastní zemi.

Islámský stát: Útok v Rusku je součástí války se zeměmi bojujícími proti islámu

Evropa

Putin v proslovu: Ukrajinci připravovali pachatelům bezpečný přechod hranice

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám