Hlavní obsah

Ve Španělsku hořel domov pro seniory. Šest obětí a 15 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Šest obětí si vyžádal požár, který v noci vypukl v domově pro seniory ve městě Moncada u východošpanělské Valencie. V nemocnicích skončilo se zraněními 15 lidí, z toho tři senioři jsou ve vážném stavu. Hasičům se podařilo z pečovatelského domu evakuovat 70 klientů, z nichž mnozí se sami nemohli pohybovat.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

V domově pro seniory ve španělské Moncadě hořelo

Článek

Požár vypukl v úterý krátce před půlnocí. Když několik hasičských jednotek dorazilo na místo, byl už ve velmi pokročilém stadiu. „Oheň byl už velmi rozšířen a bylo tam hodně lidí, kteří potřebovali pomoc,” řekl médiím šéf místních hasičů José Miguel Basset.

Mnozí senioři byli upoutáni na lůžko a volali o pomoc. V pokojích je uvěznily plameny i hustý kouř.

Řidič brněnské tramvaje spatřil požár domu. Zastavil vůz a zachránil seniory

Krimi

Tři muži ve věku 67, 79 a 85 let zemřeli na místě, stejně jako tři ženy ve věku 78, 89 a 95 let, uvedla televize RTVE. Do nemocnic bylo převezeno 15 lidí, většina z nich kvůli tomu, že se nadýchali kouře. Požár se podařilo dostat pod kontrolu krátce po jedné ráno.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Při požáru zemřelo šest lidí.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Příčinu požáru zatím úřady nezveřejnily.

Radnice města Moncada, které má asi 22 tisíc obyvatel, vyhlásila kvůli neštěstí tři dny smutku. V poledne město bude držet minutu ticha.

Příčiny neštěstí se vyšetřují. Podle předsedy vlády regionu Valencia Xima Puiga mohl požár způsobit elektrický zkrat na kyslíkovém přístroji. Starostka města Moncada Amparo Ortsová médiím řekla, že je příliš brzy spekulovat o příčině neštěstí a že podle prvotních informací požár vypukl v pokoji u jedné z postelí.

Foto: Eva Manez, Reuters

Hasiči z hořícího objektu evakuovali sedmdesát klientů, řada z nich byla imobilních

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám