Hlavní obsah

V obchodech na Ukrajině dochází potraviny, vláda pozastavila vývoz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinská vláda rozhodla, že pozastaví vývoz žita, ovsa, pohanky, prosa, cukru a soli kvůli obavám z nedostatku potravin v zemi, napsal server kyivindependent.com. Pozastavení vývozu se týká také masa a živého skotu. V obchodech po celé zemi totiž docházejí zásoby potravin.

Foto: Profimedia.cz

V supermarketech po Ukrajině docházejí zásoby potravin.

Článek

„Vývoz masa, žita, ovsa, pohanky, cukru, prosa a soli bude zastaven,“ sdělila ukrajinská vláda v prohlášení. Vývoz pšenice, kukuřice, drůbeže, vajec a oleje bude možný jen s povolením ministerstva hospodářství, dodala vláda.

Na Ukrajině pokračují boje, které rozpoutala 24. února ruská invaze. V supermarketech po celé zemi docházejí zásoby potravin, jež je kvůli ozbrojenému konfliktu stále obtížnější rozvážet.

Premiér Denys Šmyhal už dříve uvedl, že se vláda rozhodla omezit vývoz řady společensky důležitého zboží a surovin, z nichž se vyrábí, ale neupřesnil konkrétní skupiny výrobků.

Reklama

Výběr článků

Načítám