Hlavní obsah

Uprchlík, jehož srazila maďarská kameramanka, byl trenér fotbalové první ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Uprchlík, jemuž na srbsko-maďarské hranici podrazila nohy maďarská kameramanka, byl trenér prvoligového fotbalového týmu ze Sýrie. Uvedl to server Euronews. Petra Lászlóová mezitím ve čtvrtek poprvé o incidentu veřejně promluvila. V davu běženců prý kolem sebe kopala, protože se cítila v ohrožení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kameramanka podrazila nohy syrskému uprchlíkovi, který utíkal před policiíVideo: Reuters

 
Článek

Případ se stal v úterý u záchytného tábora Röszke. Kameramanka televize N1TV, která je údajně napojená na extremistickou stranu Jobbik, kopala do dětí a následně podrazila nohy postaršímu muži s dítětem na rukou, který společně s ostatními utíkal směrem do maďarského vnitrozemí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Má jít o bývalého trenéra fotbalistů prvoligového týmu Al-Fotuwa SC z Dajr az-Zauru, kteří se na počátku 90. let stali dvakrát syrskými šampióny a na přelomu 80. a 90. let čtyřikrát za sebou vyhráli národní pohár.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kameramanka podrazila běženci nohuVideo: Reuters

Podle některých zpráv se trenér Usáma Abd Mohsín přidal hned k prvním protestům proti vládě syrského prezidenta Bašára Asada a později byl také režimními složkami mučen. V oblasti Dajr az-Zauru operují extremisté z Islámského státu.

Nejsem bezcitná, hájí se kameramanka

Čtyřicetiletá matka dvou dětí Lászlóová, kterou okamžitě poté, co se záběry s ní rozletěly do světa, televize propustila, tvrdí, že jednala v panice. „Myslela jsem si, že na mě útočí a já se musím bránit,“ napsala ve čtvrtek v pravicovém deníku Magyar Nemzet a dodala, že v danou chvíli „ztratila nervy“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kameramanka kopala do dětí uprchlíkůVideo: Reuters

Lászlóová připustila svoji odpovědnost a doplnila, že uprostřed paniky a valícího se davu několika set lidí se těžko činí správná rozhodnutí. „Když se teď na ty záběry dívám, je to, jako bych se ani nedívala na sebe,“ poznamenala.

„Nejsem bezcitná rasistka, která kope do dětí. Tento politický hon na čarodějnice si nezasloužím, ani očerňování a výhrůžky smrtí,“ podotkla.

„Jsem jen nezaměstnaná matka malých dětí, která se špatně rozhodla. Je mi to líto,“ uvedla.

Lászlóová musela ve čtvrtek na policii na výslech kvůli podezření z napadení. Vazbu na ni policie neuvalila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám