Hlavní obsah

Kameramanka maďarské televize kopala do dětí uprchlíků

Právo, Ivan Vilček
Budapešť
Aktualizováno

V Maďarsku vyvolalo značné pobouření chování kameramanky televize N1TV, která kopala do dětí migrantů a podrazila nohu staršímu uprchlíkovi, který s dítětem v náručí prchal před policistou. Televize oznámila, že kameramanka byla s okamžitou platností propuštěna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kameramanka podrazila nohy syrskému uprchlíkovi, který utíkal před policiíVideo: Reuters

 
Článek

Případ se stal v úterý u záchytného tábora Röszke na srbsko-maďarské hranici. Po dlouhém čekání na registraci zde migranti prorazili kordón policie, která se je pokoušela zadržet. Když lidé probíhali kolem novinářů, kameramanka zmíněné televize nejdříve kopla do dvou dětí a následně podrazila nohu staršímu muži s dítětem v náručí. Muž s dítětem se skácel k zemi.

Redaktor německé televize RTL Stephan Richter na svém Twitteru zveřejnil záběry, na nichž je chování kameramanky jasně vidět. Server index.hu pak ukázal video, na němž je vidět, jak tatáž žena kope do utíkajících dětí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Televize N1TV kameramanku s okamžitou platností propustila. Šéfredaktor Szabolcs Kisberk označil její chování za nepřípustné.

Podle maďarských médií je televize N1TV blízká extrémně pravicové straně Jobbik. Několik opozičních stran chce podat na ženu trestní oznámení.

Reklama

Výběr článků

Načítám