Hlavní obsah

Ukrajinci hlásí zničení ruského letounu Su-34 přímo na letišti v Čeljabinsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zničení ruského stíhacího bombardéru Su-34 přímo na letecké základně Šagol v Čeljabinsku hlásí Kyjev. O údajném zásahu z noci na čtvrtek informovala s odvoláním na zdroje z ukrajinských bezpečnostních složek tamní média. Za akcí podle nich stojí Ukrajinská vojenská rozvědka (GUR). Ruská média o akci neinformovala.

Foto: AP

Ruský stíhací bombardér Su-34. Ilustrační foto

Článek

Na základně Šagol sídlí 108. výcvikový letecký pluk Čeljabinské letecké školy a 2. smíšený letecký pluk 21. smíšené letecké divize ruských ozbrojených sil, podotkl v této souvislosti zpravodajský web RBK Ukrajina.

Pokud se zásah potvrdí, šlo by o husarský kousek - Čeljabinsk se nachází hluboko na ruském území, vzdušnou čarou více než 1300 kilometrů daleko od ukrajinské hranice. Zničení Su-34 by také pro ruskou armádu znamenalo nemalou finanční ztrátu. Cena jednoho takového stroje činí nejméně 36 milionů dolarů (téměř 810 milionů Kč), podotkl před časem německý magazín Focus.

Koncem prosince Ukrajinská armáda hlásila sestřel hned tří ruských stíhacích bombardérů Su-34, který se měl odehrát nad Chersonskou oblastí na jihu země.

Sestřelili jsme Rusům tři stíhačky Su-34, hlásí Kyjev

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám