Hlavní obsah

Rusům jsme zničili kolonu směřující k Izjumu, hlásí ukrajinská armáda

Ukrajinská armáda zničila v noci na neděli v Charkovské oblasti ruskou kolonu, která mířila k městu Izjum, píše Ukrajinska pravda s odvoláním na vyjádření Olega Sinegubova, předsedu oblastní rady Charkovské oblasti.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Ukrajinský voják si pořizuje selfie na zničeném ruském tanku.

Článek

„Dnes v noci dosáhla naše armáda dalšího úspěchu. Byla zničena velká kolona nepřátelské techniky a živé síly směřující k Izjumu,“ řekl Sinegubov. Armáda podle jeho slov vyklidila území kolem obce Vilchivka, která leží asi 20 kilometrů od Charkova.

„Vojáci 92. brigády objevili jámu s mrtvolami ruských vojáků. To je ukázka toho, jak tito šmejdi jednají i se svými,“ řekl Sinegubov. Úřady podle jeho slov pokračují v evakuaci z města Lozova, odkud asi odešlo kolem 20 tisíc lidí.

V Luhanské oblasti se střílí na domy, nemocnice i infrastrukturu. Opraváři jsou hrdinové

Evropa

Ukrajinská armáda ohlásila, že se jí podařilo v neděli zničit muniční sklad ruské armády. Místo, kde by se měl zničený sklad nacházet, ale nebylo zveřejněno, píše server The Kyiv Independent.

Ruské ministerstvo obrany zase tvrdí, že zlikvidovalo ukrajinské armádě odpalovací zařízení pro systémy S-300 a také velitelství a základnu národního praporu Dněpr. Ověřit pravdivost tvrzení obou stran ale nelze, připomínají světové tiskové agentury.

U Kyjeva objevili další masový hrob

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám