Hlavní obsah

Rusové se pokoušejí útočit ve čtyřech směrech, ale marně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ruské síly se pokoušejí na východě Ukrajiny zaútočit ve čtyřech směrech. Uvedl to ve čtvrtek ukrajinský generální štáb s tím, že se útoky podařilo odrazit.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři pomáhají zraněnému devítiletému chlapci, kterého po bombardování zavalily trosky domu na DonbaseVideo: Newsflare, AP

 
Článek

„Protivník nepřestává útočit ve východní operační zóně (na Donbasu). Hlavní nápor nepřítele je ve směru od Doněcku,“ uvedl ukrajinský generální štáb. Podle něj bylo za 24 hodin odraženo v Luhanské a Doněcké oblasti 16 nepřátelských útoků, přičemž se podařilo zničit přes třicet vozidel nepřítele včetně osmi tanků.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Tanky T-72 doněckých separatistů

Ruské jednotky se opět pokusily o útok u Severodoněcku, kde opakovaně neuspěly a utrpěly porážku. Ani tentokrát se jim nepodařilo ovládnout vesnici Ustynivka.

Jsem vinen. První ruský voják souzený na Ukrajině přiznal vraždu civilisty

Válka na Ukrajině

V Pervomajsku se pokusily ruské jednotky zaútočit v obci Zolote 4, kudy vede od roku 2015 hranice oddělují separatisty. Ani tam neuspěly. Po útoku u obce Jurivky u Avdijivky se musely stáhnout.

Foto: Novinky

 

Neúspěšný byl i pokus i útok ve směru na Slovjansk u Velké Komyšuvachy podporovaný dělostřelectvem. Agresor tam utrpěl ztráty a musel se stáhnout do výchozích pozic.

Ostřelování příhraničí 

U Charkova se Rusové pokoušejí udržet po ústupu pozice, na nichž zaujali postavení, a pokoušejí se o protiútoky s cílem získat zpět ztracená území.

Rusové také pokračují v ostřelování Černihivské a Sumské oblasti, které leží při hranicích s Ruskem. Na Donbasu ostřelovali obce u Lymanu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám