Hlavní obsah

Ruský velvyslanec při OSN: Ukrajina nemá zájem najít vyvážené řešení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženeva

Rusko na Ukrajině nevidí žádnou touhu pokusit se najít legitimní a vyvážené řešení konfliktu. V rozhovoru pro libanonskou televizní stanici, na kterou se odkazuje agentura Reuters, to uvedl ruský velvyslanec při OSN Gennadij Gatilov.

Foto: Profimedia.cz

Ruský velvyslanec při OSN Gennadij Gatilov

Článek

„Rusko podporuje diplomacii založenou na respektu k pozicím všech zemí a také na rovnosti, ale to u Ukrajiny nevidíme,“ uvedl Gatilov.

Gatilov dodal, že je také na čase, aby byly ze západní i východní Evropy odstraněny jaderné zbraně. Ty Putin nařídil uvést do vysokého stupně pohotovosti, což Západ označil za nepřijatelné.

Biden: Putin si myslel, že Západ neodpoví a že nás rozdělí. Mýlil se

Válka na Ukrajině

Ruští a ukrajinští vyjednavači se poprvé sešli v pondělí na běloruské hranici. Obě delegace se následně vrátily do svých zemí, aniž by sdělily výsledek.

Ukrajina trvá na tom, aby Rusko okamžitě pozastavilo boje. Ruský prezident Vladimir Putin už dříve svému francouzskému protějšku Emmanuelu Macronovi oznámil, že trvá na tom, aby se Ukrajina stala neutrální zemí.

Další kolo jednání se mezi činovníky obou zemí má odehrát ve středu. Podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského ho ale hatí pokračující ruské útoky na ukrajinská města.

Reklama

Výběr článků

Načítám