Hlavní obsah

Ruský soud poslal Američana na 21 let do vězení za to, že měl zneužívat děti v Texasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskevský soud v úterý uložil trest 21 let vězení občanovi Spojených států Davidu Barnesovi, který podle obžaloby zneužíval své děti. Uvedla to agentura TASS s odvoláním na sdělení soudu. Američan byl zatčen po svém příjezdu do Ruska v roce 2022, od té doby byl držen ve vazbě. Vinu popírá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Americká média dříve uvedla, že Barnes byl ve sporu s bývalou ruskou manželkou kvůli péči o své dvě děti. Barnes se do Ruska vydal na turistické vízum v lednu 2022 poté, co své syny odvezené z USA v rozporu se zákony už několik let neviděl.

Zatčen byl na základě exmanželčina oznámení, že v letech 2014 až 2018 děti znásilňoval při jejich pobytu v Texasu. V Rusku byl zbaven rodičovských práv, naopak americký soud obvinění odmítl pro nedostatek důkazů.

Podle verdiktu soudu v Moskvě si Barnes 21letý trest odpyká v trestanecké kolonii s přísným režimem.

V posledních letech bylo v Rusku zatčeno a odsouzeno k dlouholetým trestům několik amerických občanů. Washington, který v posledních dvou letech podporuje Kyjev v obraně proti ruské invazi, obviňuje Moskvu, že je chce vyměnit za Rusy zadržované ve Spojených státech.

Minulý týden ruský prezident Vladimir Putin uvedl, že je možné dosáhnout dohody o propuštění amerického novináře Evana Gershkoviche, který je v Rusku zadržován již téměř rok.

Nebohé Rusko je vlastně oběť. Některé Putinovy lži jsou až ohromující

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám