Hlavní obsah

Ruský politolog Dugin zašel zatím nejdál: Co teď máme dělat s Čechy?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruské nacionalistické weby a kanály na sociálních sítích v minulých dnech rozjely protičeskou kampaň. Využívají tvrzení o českých raketometech Vampire použitých ukrajinskou armádou při nedávném útoku na Bělgorod. Ještě dál zašel ruský prokremelský politolog Alexandr Dugin, který se ptá, „co (teď) s Čechy“.

Foto: Russian Emergencies Ministry, Reuters

Hasiči hasí hořící auto v Bělgorodu po ukrajinském útoku.

Článek

„Povšimněte si, jaké rakety zabily naše děti - dodalo je Česko. Co se poté má dělat s Čechy? Sami se zamyslete, co je potřeba dělat s Čechy. Jsou spoluviníci zločinu. Stejně jako Američané, Britové… Je potřeba učinit všechny tyto závěry. A být připraveni k jakémukoli vývoji situace. Protože nás na pokoji nikdo nenechá,“ prohlásil Dugin.

I kdyby Kyjev slíbil, že do NATO nevstoupí a vzdá se „osvobozených (Ruskem okupovaných - pozn. red.) území“, stejně to bude porážka Ruska, tvrdil ve vysílání internetové televize Cargrad.

„Dokud existuje Ukrajina, nebudeme mít klid. A naše děti budou nadále vystaveny hrozbě raketových útoků. Tato válka nemůže skončit napolovic. Neexistují polovičatá řešení. Mluvíme o tom stále. Buď vítězství, nebo porážka. Žádné příměří. Nebo to bude ruský konec,“ burcoval dál nacionalisty.

Rusové stále nestrávili české odmítnutí, chrlí obvinění z genocidy a vraždění dětí

Válka na Ukrajině

Duginova zášť vůči Ukrajině pramení rovněž ze skutečnosti, že jeho dcera Darja Duginová zahynula při atentátu, z něhož ruští vyšetřovatelé viní ukrajinské tajné služby.

Ruské telegramové kanály počínaje Politdžojstikem Marata Baširova, profesora ruské vysoké školy VŠE, v souvislosti s Bělgorodem rovněž obsáhle informovaly o údajně chystaném „tvrdém“ Putinově prohlášení, které se má týkat mezinárodní bezpečnosti a „vzbudit senzaci“. Kremelský mluvčí Dmitrij Peskov to ale následně označil za nepravdivé fámy.

Foto: https://dzen.ru/a/ZZBzK8VaIihVKYuV?experiment=931375

Alexandr Dugin ve vysílání Cargradu.

Sami se chovají jako teroristé, odmítl Jurečka ruskou kritiku Černochové

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám