Hlavní obsah

Ruský exposlanec jde za mříže za zabití muže. Prý si ho spletl s medvědem

Moskva

Soud na Kamčatce poslal na devět měsíců za mříže bývalého poslance regionálního parlamentu, který loni zastřelil člověka. Igor Reďkin za vládnoucí stranu Jednotné Rusko přitom tvrdí, že si zastřeleného spletl s medvědem, uvedl server Meduza. Ten zároveň upozornil, že Reďkin figuroval v žebříčcích nejbohatších ruských úředníků.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý ruský poslanec Igor Reďkin

Článek

Soud potrestal Reďkina odnětím svobody na jeden rok, za mřížemi ale nakonec exposlanec stráví jen devět měsíců vzhledem k tomu, že byl při vyšetřování v domácím vězení. Vedle zabití z nedbalosti se Reďkin podle soudu provinil také nezákonným lovem.

Reďkin zastřelil loni v srpnu 30letého Andreje Tolstopjatova na skládce za vesnicí Ozernovskij na Kamčatce, kam se zabitý vydal pro šrot.

Ruský poslanec vyhrožoval americkému atašé. Pak havaroval na motorce

Stalo se

Úřady zahájily trestní stíhání až po čtyřech dnech. Reďkin tvrdil, že si zabitého spletl s medvědem, kterého chtěl zastřelit, aby ochránil obyvatele vesnice. Místní média napsala, že Reďkin byl silně pod vlivem alkoholu a že se vydal na skládku, aby tam trénoval střílení.

Reďkin následně vystoupil ze strany Jednotné Rusko a vzdal se kandidatury ve volbách vypsaných na loňské září. Exposlanec patřil mezi nejbohatší regionální politiky. V žebříčku nejbohatších ruských úředníků za rok 2020 vypracovaném ruským Forbesem byl na 20. místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám