Hlavní obsah

Ruského velvyslance v Polsku zlili rudou barvou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava
Aktualizováno

V Polsku se stal ruský velvyslanec Sergej Andrejev terčem útoku, když šel v pondělí položit květy k hrobům sovětských vojáků na vojenském hřbitově ve Varšavě, uvedla agentura TASS. Ta zveřejnila fotografii, kde je vidět, že byl polit červenou barvou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruského velvyslance v Polsku polili rudou barvouVideo: Reuters

 
Článek

Kromě něj byli červenou barvou, připomínající krev obětí ruské agrese na Ukrajině, pocákáni i jeho manželka a další diplomaté. K památníku se nedostali. Přivolaná policie je pak za několik minut doprovodila k jejich autu.

Diplomat přijel k hřbitovu v autě s diplomatickou značkou, na němž vlála ruská vlajka. Když vystoupil z auta, přiblížil se k němu dav s ukrajinskými vlajkami a transparenty s hesly odsuzujícími ruskou agresi.

Foto: repro Twitter @Piotr_Halicki

 

Dav na ně křičel, že nemají právo klást věnce, a nepustil je na hřbitov. Velvyslanec s doprovodem pak byli pocákáni barvou.

Věnec se ruskému diplomatovi položit nepodařilo. Demonstranti jej roztrhali a jeho zbytky házeli po delegaci.  „Jsem hrdý na svého prezidenta,“ řekl velvyslanec po incidentu podle televize Polsat.

Reklama

Výběr článků

Načítám