Hlavní obsah

Ruského rappera z „téměř nahé“ párty poslali za trest k odvodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hledáčku ruské armády se ocitl rapper Vacío (skutečným jménem Nikolaj Vasiljev), který se koncem minulého měsíce v Moskvě zúčastnil „téměř nahé“ párty celebrit jen s ponožkou na přirození. Ještě než si odpyká celkem 25 dní vězení za údajnou „propagaci netradičních sexuálních vztahů“ a „výtržnictví“, má se v úterý dostavit do vojenské odvodové kanceláře, informoval web listu Moskevskij komsomolec s odvoláním na ruské úřady.

Foto: Profimedia.cz

Rapper Vacío a další účastnice večírku v moskevském klubu Mutabor

Článek

„Po 15 dnech byl (Vasiljev) převezen do vojenského registračního úřadu poblíž stanice metra Běloruskaja, kde mu bylo předáno předvolání na 9. ledna. Poté byl znovu předán na policii,“ citoval ruský deník Alexeje Lobarjova, člena státní monitorovací komise, jež má oficiálně dohlížet na dodržování lidských práv v ruských věznicích.

Pětadvacetiletý Vasiljev měl být po odpykání prvního trestu propuštěn v pátek, byl však podruhé zatčen na základě obvinění z „chuligánství“ a dostal nařízeno strávit dalších 10 dní ve vazbě. „Ukázalo se, že umělec bude v den svého plánovaného předvolání stále zadržovaný,“ popsal Lobarjov.

Foto: Profimedia.cz

Ruský rapper Vacío promlouvá z vězení

Z moskevského večírku „téměř nahých“ se vyklubal skandál. Nemluvme o tom, prosí Peskov

Evropa

Některá média, jako britský deník The Sun, proto začala okamžitě spekulovat o tom, že by ruský rapper mohl být za trest povolán do bojů na Ukrajině, která už dva roky čelí ruské invazi. Samotný ruský list však s odvoláním na Lobarjova píše, že Vasiljev by se mohl službě v ruské armádě přece jen vyhnout, neboť u odvodu v rodném Jekatěrinburgu byl dříve shledán nezpůsobilým ze zdravotních důvodů.

Foto: Profimedia.cz

Hosté večírku v moskevském klubu Mutabor

Podobně jako řada dalších celebrit, které se 21. prosince zúčastnily „téměř nahé“ párty v moskevském klubu Mutabor, zveřejnil také Vacío veřejnou omluvu. „Chci říct, že LGBT nijak nepodporuji a nechtěl jsem o tom dělat žádnou propagandu. Odsuzuji příznivce LGBT. Omlouvám se, že jsem urazil city ostatních lidí a že jsem byl účastníkem tak hrozného videa v tak těžké době pro naši zemi,“ kál se Vasiljev na videu z vězení, které zveřejnila ruská agentura RIA Novosti.

Foto: Profimedia.cz

Hosté večírku v moskevském klubu Mutabor

Krátce poté, co se fotografie spoře oděných hostů akce objevily v ruských médiích, začali konzervativní zákonodárci, prominentní blogeři a další vlivní lidé volat po jejich potrestání. Odůvodňovali to mimo jiné tím, že konání takové akce v době války je nevlastenecké a odporuje „tradičním“ ruským hodnotám.

Omluvy tak postupně zveřejnili i další hosté večírku, včetně televizní moderátorky a herečky Anastasije Ivlejevové, která akci organizovala. Tu nyní vyšetřují ruské úřady kvůli možným daňovým únikům a hrozí jí až pět let vězení, informovala ruská média. Také další účastnice akce, moderátorka a někdejší prezidentská kandidátka Xenija Sobčaková, po počátečním pokusu o obhajobu raději otočila a omluvila se.

Hnutí LGBT je extremistická organizace, rozhodl ruský Nejvyšší soud

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám