Hlavní obsah

Ruské vedení skutečně přemýšlí jako Medvěděv, řekl Novinkám estonský ministr zahraničí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Estonský ministr zahraničních věcí Margus Tsahkna exkluzivně pro Novinky prohlásil, že tvrzení ruského exprezidenta Dmitrije Medvěděva o tom, že „Rusko nemá hranice“ a že „Ukrajina je Rusko“ jsou absurdní. Podle něj bychom ho ale měli poslouchat, protože stejně jako on myslí všichni vysoce postavení ruští představitelé.

Foto: Profimedia.cz

Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna

Článek

„Tato tvrzení jsou absurdní. Ukazují navíc, že Rusko v současné době nemá co konstruktivního nabídnout, aby se dostalo ze slepé uličky, do které se samo dostalo,“ řekl Novinkám šéf estonské diplomacie. „To, co řekl Medvěděv, si prostě nemohou lidé vyložit jinak,“ dodal.

Podle Tsahkny je ale nesmírně důležité si uvědomit, že to, co říká současný místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace, si myslí úplně všichni ruští představitelé a ruské úřady.

„Měli bychom vzít v potaz, že takto skutečně uvažují ruské úřady,“ sdělil Novinkám Tsahkna.

Rusko už nemá vůči Francii žádné červené linie, prohlásil Medvěděv

Evropa

Šéf estonské diplomacie to uvedl v reakci na slova Dmitrije Medvěděva, který v pondělí na ruském Světovém festivalu mládeže vedl přednášku nazvanou „Geografické a strategické hranice“. Na ní řekl, že „Ukrajina je Rusko“ a že „hranice Ruska nikde nekončí“.

Medvěděv dále na přednášce uvedl, že mírová jednání s Ukrajinou jsou možná pouze pod jejím novým vedením, čímž odmítl jakékoli diskuse s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským a jeho administrativou. Mluvil však i o ruské invazi na Ukrajinu, kterou podle jeho slov Rusko „dovede do logického konce“, kterým podle něj je „konečné vítězství“ a „kapitulace nacistů“.

Rusko nemá žádné hranice, prohlásil Medvěděv a ukázal mapu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám