Hlavní obsah

Ruské bomby zranily sedm dětí u sportovního klubu v Charkovské oblasti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řízenými leteckými bombami KAB útočila ve čtvrtek ruská armáda v ukrajinském městě Derhači v Charkovské oblasti. Zranění přitom utrpělo osm lidí, z toho sedm dětí, které se nacházely u místního sportovního klubu.

Foto: Sofiia Gatilova, Reuters

Zraněný 75letý Anatolij, jehož dům v ukrajinském městě Derhači poškodily ruské bomby.

Článek

Šest zraněných dětí je ve vážném stavu, jedno má lehké zranění a záchranáři ho nemuseli odvézt do nemocnice, informoval na svém telegramovém účtu oblastní šéf Oleh Syněhubov. Jeden chlapec prodělal akutní reakci na stres. Na místě ošetřili také 75letého Anatolije, jehož dům bombardování poškodilo.

„Jedna z ruských bomb dopadla u sportovního klubu,“ uvedl Syněhubov. „Neskrývaný teror vůči dětem a starším lidem za bílého dne. V blízkosti není jediný vojenský objekt,“ napsal na telegramu.

Podle listu Ukrajinska pravda při bombardování byly zraněny dvě děti ve věku 11 let, dvě dvanáctileté, dvě třináctileté a patnáctiletý teenager.

Rusové v noci stříleli rakety na ukrajinské elektrárny a na Charkov

Evropa

Charkov a jeho okolí jsou od začátku ruské invaze na Ukrajinu častým terčem útoků, v posledních měsících se však jejich intenzita zvýšila. Cílem ruských úderů je energetická a civilní infrastruktura. Rusko přitom tvrdí, že na civilní objekty neútočí.

KAB-500KR je opticky naváděná puma vyvinutá pro sovětské letectvo v roce 1980. Je určena k ničení stacionárních pozemních cílů malé velikosti, jako jsou železobetonové bunkry, přistávací dráhy, železniční a dálniční mosty.

Puma není poháněna žádným motorem a trajektorie letu je regulována pouze přídavnými řídicími křidélky. Průbojná hlavice je schopna proniknout železobetonem o síle až 1,5 metru.

Rusko chce vyhnat obyvatele Charkova

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám