Hlavní obsah

Rusové v noci stříleli rakety na ukrajinské elektrárny a na Charkov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusové v noci na sobotu zaútočili na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny, poškodili zařízení a přinejmenším jeden pracovník byl zraněn. Oznámil to ministr energetiky Herman Haluščenko. Terčem ruských raket se znovu stal Charkov, kde zaznělo několik výbuchů, uvedl starosta tohoto druhého největšího města na Ukrajině Ihor Terechov.

Foto: Sofia Gatilova, Reuters

Pacienti se v nemocnici v Charkově skrývají před ruskými raketovými útoky

Článek

Ruské rakety mířily na energetické objekty v Dněpropetrovské, Ivanofrankivské a Lvovské oblasti, uvedl s odkazem na ministra server RBK-Ukrajina. „Je poškozeno zařízení. Na jednom z objektů byl zraněn náčelník směny,“ řekl ministr.

Rusové útočili na čtyři tepelné elektrárny společnosti DTEK, které vážně poškodili, dodal server s odvoláním na prohlášení společnosti. Energetici pracují na odstranění škod. Od začátku války to byl podle tvrzení Ukrajinců už 170. útok na elektrárny DTEK.

Další útok na Charkov

„Na Charkov se útočí. Nepřítel útočí na město. Je už několik výbuchů,“ oznámil starosta. Jedna z ruských raket málem zasáhla nemocnici s 900 pacienty a 250 zaměstnanci, dodal později starosta podle agentury Unian. Lehké zranění tak utrpěl pouze jeden člověk. Rakety poškodily i několik domů, elektrické vedení a vodovod.

Rusko v poslední době zintenzivnilo útoky na Charkov s využitím střel, klouzavých bomb a dronů. Útočí na energetickou infrastrukturu i civilisty. Americký Institut pro studium války (ISW) tento týden napsal, že Kreml podniká koordinovanou vzdušnou a informační operaci s cílem Charkov zničit a přimět místní obyvatele k útěku.

Rusko chce vyhnat obyvatele Charkova

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám