Hlavní obsah

Ruská raketa zabíjela v Oděse. Ukrajina varuje před sabotáží v chemičkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Terčem útoku ruských sil bude ukrajinský chemický průmysl, tvrdí velení ukrajinské armády. Ze strany Rusů se očekává Kyjev v objektech chemiček sabotáže, píše list Ukrajinska pravda s odvoláním na generální štáb. Nadále se bojuje v Mariupolu, kde okupanti s pomocí dělostřelectva a leteckých úderů likvidují infrastrukturu hutního komplexu Azovstal, v němž mají poslední útočiště obránci města. Ostřelována byla v pondělí večer také Oděsa, zahynul jeden člověk.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči likvidují požár nákupního centra v Oděse po ruském útokuVideo: Reuters

 
Článek

Boje podle Kyjeva probíhají v Luhanské a Doněcké oblasti. Ruské síly připravují ofenzívu ve směru na města Lyman a Severodoněck.

Ve směru na Izjum invazní armáda doplnila munici, palivo a technické prostředky.

Foto: State Emergency Service Of Ukrai, Reuters

Následky dopadu ruské střely v Oděse

V Dněpropetrovské oblasti ve směru na město Slobožanske ruská armáda udržuje plnou připravenost k použití určitých sil a prostředků protivzdušné obrany.

Foto: Novinky

 

Rusko má v Černém moři až 50 raket typu Kalibr, tvrdí Ukrajina

Evropa

Na území ruské Belgorodské oblasti se Rusové nadále zaměřují na obranu hranic a provádějí letecký průzkum.

Ruská armáda také střeží úseky hranice v ruské Brjanské a Kurské oblasti a podle ukrajinské armády pokračuje v demonstračních akcích podél hranice, aby zabránila přeskupování ukrajinské armády a jejím akcím.

Útok na Oděsu

V pondělí večer provedly ruské síly raketový útok na Oděsu. Zahynul jeden člověk a dalších pět bylo zraněno. V důsledku útoku vypukl požár v jednom z nákupních a zábavních center.

Foto: State Emergency Service Of Ukrai, Reuters

Následky dopadu ruské střely v Oděse

Zelenskyj žádá otevření přístavů, aby se předešlo potravinové krizi

Evropa

Přímořské město s milionem obyvatel se připravuje na válku. Pláže jsou uzavřené, v ulicích jsou rozmístěny protitankoví ježci a je prodloužen zákaz vycházení. „Jsme připraveni,“ řekl starosta Hennadij Trukhanov deníku Kyiv Independent.

Dva měsíce po zahájení ruské invaze na Ukrajinu se útoky na město zintenzivnily. V posledních několika týdnech byla Oděsa pod raketovým a dělostřeleckým útokem.

Foto: State Emergency Service Of Ukrai, Reuters

Hasiči likvidují požár po dopadu ruské střely v Oděse

Reklama

Výběr článků

Načítám