Hlavní obsah

Řekni jim, ať mě zachrání. Zavalený turecký chlapec volal o pomoc mobilem

– Izmir

Patnáctiletý turecký chlapec Gunay Ozisik, který byl po pátečním zemětřesení v Izmiru uvězněn v troskách zřícené budovy, si pomoc zavolal mobilním telefonem. Komunikoval se záchranáři a pomohl je navést na místo, kde se nacházel. Skončil v nemocnici na jednotce intenzivní péče.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Chlapec zasypaný sutinami v tureckém Izmiru si o pomoc zavolal mobilemVideo: Reuters

 
Článek

Gunay Ozisik poslal video z domu, kde zůstal zavalen pod troskami, svému bratranci Ahmetovi, který taky skončil v závalu, ale byl zachráněn téměř okamžitě po zemětřesení. „Ahmete, jsem tady, řekni jim, ať mě zachrání,“ uvedl v nahrávce.

Na telefon mu volala i jeho matka: „Jakmile jsem uslyšela o zemětřesení, hned jsem volala synovi, abych ho zkontrolovala, protože byl sám doma. Pamatuju si jeho křik a to, jak mi říká, že ho zemětřesení zasáhlo. Pak už jsem ho neslyšela, protože byl pod troskami zřícené budovy.“

V Izmiru dostali z trosek po 91 hodinách živé tříleté děvče

Evropa

Matka uvedla, že byl své záchraně nápomocen. „Když čekal na záchranu, reagoval na všechny telefonáty (od záchranných týmů) a žádal o pomoc. Z místa, kde se nacházel, poslal hodně fotek.“

Nakonec se chlapce podařilo vysvobodit. „Zachránili ho po deseti hodinách a nyní je na jednotce intenzivní péče,“ uvedla matka.

Turecký Izmir zasáhlo zemětřesení, nejméně 12 mrtvých a 419 zraněných

Evropa

Páteční zemětřesení si vyžádalo 102 životů, z toho stovky v Izmiru. Zraněno při něm bylo přes tisíc lidí.

Práci záchranářů, kteří dokázali vysvobodit tříletou holčičku z trosek i čtyři dny po zemětřesení, komplikují četné následné otřesy. Už jich bylo na 1300, z toho 43 mělo magnitudo větší než čtyři stupně Richterovy škály.

Reklama

Výběr článků

Načítám