Hlavní obsah

V Izmiru dostali z trosek po 91 hodinách živé tříleté děvče

– Izmir
Novinky, Alex Švamberk

Tříletou dívku se podařilo zachránit v úterý tureckým záchranářům v Izmiru (Smyrna) zpustošeném zemětřesením. V troskách strávila 91 hodin. Našel ji jeden ze záchranářů při prohledávání domu, když uslyšel její křik. Stala se 107. zachráněnou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Turecku našli 91 hodin po zemětřesení v sutinách tříletou dívkuVideo: Reuters

 
Článek

Záchranář Nusret Aksoy řekl, že v domě slyšel dětský křik. Dívku pak našel vedle myčky. Podle deníku Milliyet na něj volala: „Tady jsem.“ Záchranář dodal, že dívka na něj mávala a řekl mu, že se jmenuje Ayda Gezginová a je v pořádku.

Dítě pak záchranáři za potlesku přihlížejících odnesli zabalené v termoizolační fólii do čekající sanitky.

„Viděli jsme zázrak v jednadevadesáté hodině,“ komentoval záchranu starosta Tunç Soyer. „Spolu s velkou bolestí, kterou jsme prožili, máme i tuto radost,“ poznamenal.

Záchranným týmům se už v pondělí podařilo ze zřícených domů vysvobodit i tříleté a 14leté děvče. Celkem z trosek zachránili 107 osob.

V troskách po zemětřesení našli po třech dnech dvě živé děti

Evropa

Zemětřesení si vyžádalo 102 mrtvých

Páteční zemětřesení v Egejském moři si vyžádalo již 102 životů, rovnou stovku z nich přímo v Izmiru, kde bylo dalších 994 osob zraněno. Z nich 147 potřebuje lékařskou péči a tři jsou v kritickém stavu, uvedl turecký úřad pro řešení katastrof a mimořádných situací AFAD.

Turecký Izmir zasáhlo zemětřesení, nejméně 12 mrtvých a 419 zraněných

Evropa

Záchranáři podle úřadu stále prohledávají ve městě pět budov. Do záchranných operací se zapojilo takřka 8000 lidí a 25 záchranářských psů. V zemi vyrostla rovněž provizorní přístřeší pro ty, kteří nouzově potřebují ubytování. K dispozici je 3500 stanů a 13 000 lůžek, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám