Hlavní obsah

Ředitele divadla naštvaly dotace, a tak najel autem do brány Elysejského paláce

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svérázně vyjádřil svou nespokojenost s krácením dotací pro kulturní zařízení šéf pařížského divadla Comédie italienne. Sedl do auta a rozjel se k prezidentskému sídlu, Elysejskému paláci. Tam najel do zavřené zadní brány areálu a lehce ji poškodil, aniž však prorazil dovnitř.

Foto: Profimedia.cz

Šéf pařížského divadla Attilio Maggiulli

Článek

Příslušníci ostrahy muže ihned zatkli, načež jej s menším zraněním, kvůli němuž na chvíli upadl do bezvědomí, dopravili do nemocnice. Odtud putoval do policejní cely. „Chtěl-li upoutat pozornost, pak se mu to podařilo. Pravděpodobně za to ale bude pykat,“ řekl jeden z vyšetřovatelů.

Policie muže identifikovala jako Attilia Maggiulliho (67), jenž je původem z Itálie a řídí zmíněné divadlo pro 100 diváků v pařížské čtvrti Montparnasse. Nyní čelí obvinění z poškozování majetku a veřejného ohrožení.

Škrty prosazoval Hollande

Zda se prezident François Hollande v době incidentu zdržoval v paláci u brány, není jasné. Hněv ředitele divadla se stočil na Hollanda proto, že právě on prosazoval výdajové škrty na rok 2014 s cílem snížit rozpočtový deficit.

Maggiulli se postaral o rozruch už den před incidentem, když v blízkosti Elysejského paláce vystoupil z auta a zapálil figurínu šaška. Poté kolem sebe rozhazoval letáky, v nichž vysvětloval důvod své nespokojenosti. I v tomto případě jej policie zadržela, ale po krátkém výslechu jej propustila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám