Hlavní obsah

Rakouský kancléř: Migrační politika EU se zhroutila

Migrační politika Evropské unie ztroskotala především proto, že chybí silná ochrana vnějších hranic Unie. Pátečnímu listu Kronen Zeitung to řekl rakouský kancléř Karl Nehammer.

Foto: Maxim Šemetov, Reuters

Rakouský kancléř Karl Nehammer

Článek

Současně potvrdil, že přijal pozvání maďarského premiéra Viktora Orbána na pondělní schůzku v Budapešti, kde je doplní srbský prezident Aleksandar Vučič.

„Náš příspěvek solidaritě v Evropě je neúměrně vysoký. Azylová politika Evropské unie selhala. Stále neexistuje silná ochrana vnějších hranic Evropské unie a skutečný stav problému je přehlížen,“ řekl rakouský kancléř.

Rakousko zavádí kontroly na hranicích se Slovenskem

Zahraniční

Problematický je zejména příliv migrantů přes balkánskou trasu, kteří mohou do Srbska vstoupit bez víz. Občané Indie a dalších asijských zemí tudíž cestují do Bělehradu letadly, přičemž lety jsou na měsíce vyprodané.

Slováci: Cár papíru

Štefan Hamran, slovenský policejní šéf, označil readmisní dohody o vracení ilegálních migrantů za cár papíru.

„Pokud by Slovensko začalo brát zpět všechny migranty na hranicích s Českem, nezvládli bychom to,“ uvedl včera Hamran pro Denník N.

Slovensko kvůli migraci zvyšuje kontroly na hranicích s Maďarskem

Zahraniční

Slovenský ministr vnitra Roman Mikulec (OLaNO) vyzval k pomoci Maďarsku při střežení vnější hranice schengenského prostoru.

Slovenští policisté by podle něj mohli pomáhat maďarským kolegům na srbsko-maďarské hranici.

Reklama

Související články

Evropa stojí před další migrační vlnou

Stojíme před další migrační krizí? ptá se deník Bild. Reaguje tak na skutečnost, že do Německa začíná proudit stále více běženců ze Sýrie a Afghánistánu...

Výběr článků

Načítám