Hlavní obsah

Propagandista Solovjov se pustil do Macrona: Jsi nacistický bastard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský propagandista a moderátor televize Rossija-1 Vladimir Solovjov v reakci na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o vyslání jednotek NATO na Ukrajinu prohlásil, že Macron je „nacistický bastard“ a „smradlavý kus h**na“. Dalšího Solovjovova výstřelku si všimla francouzská televize BFM TV.

Foto: Profimedia.cz

Hlásná huba Kremlu Vladimir Solovjov

Článek

„Macron je samozřejmě fenomenální kretén. Úplně ztratil hlavu. Chcete se pustit do Ruska? Tak si vyberte francouzské město, které chcete vymazat z mapy,“ prohlásil podle francouzské televize na adresu Macrona Solovjov.

„Ty nacistický bastarde, dědici Pétaina, ty si myslíš, že můžeš beztrestně udeřit na Rusko? Pak naší zemi vůbec nerozumíš,“ pokračoval ve svých urážkách přední Putinův propagandista, který odkazoval na Phillippa Pétaina, francouzského vojáka a politika, jenž stanul v čele Vichistické Francie kolaborující s nacistickým Německem.

Solovjov nakonec prohlásil, že Macron rozhodně není dědicem francouzského státníka Charlese De Gaulla. „Nestojíte ani za polovinu De Gaulla. Jste jen smradlavý kus h**na,“ uzavřel svou tirádu Solovjov.

Slova o vyslání jednotek NATO na Ukrajinu jsem neřekl jen tak, prohlásil Macron

Evropa

Ruský propagandista tak reagoval na slova šéfa Elysejského paláce, který v pondělí prohlásil, že nevylučuje možné nasazení vojsk zemí Severoatlantické aliance (NATO) na Ukrajině.

„Není tu shoda na oficiální podpoře vyslání jakýchkoli pozemních sil. To znamená, že nemůže být nic vyloučeno. Uděláme všechno, co můžeme, abychom zajistili, že Rusko nezvítězí,“ řekl Macron podle britského deníku The Guardian.

Macron posléze svá slova podle jiné zprávy francouzské televize BFM TV potvrdil. „Je to dostatečně vážné téma. Každé slovo, které ohledně toho řeknu, řádně promyslím a uvážím,“ prohlásil Macron při slavnostním otevření pařížské olympijské vesnice v Saint-Denis.

Propagandistický pořad

Solovjov ve své propagandistické show často pronáší extremistické výroky. Například v polovině ledna uvedl, že svět se již nachází ve třetí světové válce a že Rusko v ní bojuje proti „kolektivnímu Západu“.

Předtím mnohokrát vyzval k útokům na Severoatlantickou alianci (NATO). Posledně tak učinil v souvislosti s výcvikem ukrajinských vojáků, ke kterému mimo jiné dochází i na území České republiky. Podle něj by útoky na NATO měly být jak jaderné, tak i konvenční.

Posledně však přišel s nečekaným přiznáním, že by se Ruská federace neměla stydět za svůj imperialismus. „Neměli bychom se stydět za náš imperialismus! Měli bychom se stydět za jeho absenci! Jsme velká říše a měli bychom se podle toho chovat!“ prohlásil Solovjov.

Rusko by se nemělo stydět za svůj imperialismus, prohlásil propagandista Solovjov

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám