Hlavní obsah

Proč si Putinovi spojenci užívají dovolenou v Benátkách? ptají se na sociálních sítích

Rozruch na sociálních sítích vyvolal snímek ruského poslance Vladimira Plotnikova na dovolené v Benátkách. Údajně blízkého spolupracovníka prezidenta Vladimira Putina odhalil v Itálii instagramový účet jeho dcery Sonii. Vzápětí zaplavily sociální sítě rozhořčené reakce uživatelů, které by se daly shrnout pod větu: Jak to, že je válečným štváčům a blízkým Putinovým spojencům stále dovoleno užívat si krás evropského kontinentu, píše server express.co.uk.

Foto: Profimedia.cz

Vladimir Plotnikov

Článek

„Proč si neužívá léto v Rusku, když je to tak úžasné, ale na dekadentním Západě? Proč je ruským politikům vůbec dovoleno vstoupit do EU?“ ptá se uživatel @BattlefieldUkr. Současně pokládá otázku, proč je ruským politikům vůbec dovoleno vstoupit do EU?

Uživatel Twitteru Yumi zuří v podobném duchu: „Rusové tolik nenávidí NATO, ale je v pořádku jet na dovolenou do Itálie, která je součástí NATO.“

John Zhang dovolenou ruského politika komentoval slovy: „Taky to nechápu. Západní země se zdají příliš hloupé a naivní při jednání s Putinovým režimem a Si Ťin-pchingovou komunistickou stranou Číny.“

Další uživatel Twitteru vystupující pod jménem Ian Kuah se ptá: „Neexistuje zákaz cestování do EU pro všechny ruské politiky? Nebo to kolaborující Italové nevynucují?“

Český ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) na fotografii ruského poslance na dovolené v Itálii reagoval slovy, že je to „otázka toho, jakým způsobem Itálie realizuje sankční seznamy, nebo jak je dodržuje“.

„Slyším to poprvé, zkusím si to zjistit. Pokud je někdo na sankčním seznamu, tak by neměl být na území Evropské unie. Natož na dovolené,“ řekl Lipavský.

Je to zuřivý výbuch, napsala britská zpravodajská služba a dodala: „Ruský poslanec Vladimir Plotnikov si v současné době užívá dovolenou v Benátkách v Itálii“.

Na Plotnikovovu dceru se strhla lavina kritiky, když se dívka v polovině března vyjádřila k uvalení protiruských sankcí.

„Zvládneme všechny těžkosti. Rusko je nejsilnější země,“ uvedla Sonia Plotnikovová z Dubaje, kde si užívala luxusu. „Celá tato situace všechny Rusy ještě více sblížila. Stali jsme se ještě většími vlastenci,“ dodala tehdy.

Reklama

Výběr článků

Načítám