Hlavní obsah

Přívaly sněhu na jihu Německa. Kolabuje letecká i pozemní doprava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov

Bavorsko a Bádensko-Württembersko se od pátečního rána potýkají s přívaly nového sněhu, sněžení by navíc nemělo polevit ani v sobotu. Letiště v Mnichově už muselo zrušit na 160 letů, potíže jsou i na silnicích a dálnicích.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Sníh na Zugspitze (snímek z 1. prosince)

Článek

Mezinárodní letiště v Mnichově, které počtem pasažérů patří mezi největší v Evropě, v pátek odpoledne masivně rušilo lety kvůli špatné viditelnosti a také proto, že údržba nestíhala odklízet sníh z ranvejí, informuje deník Bild.

Podle německé meteorologické služby (DWD) má i nadále v jižní části Německa vydatně sněžit, a to až do sobotního večera. Nejintenzivnější sněhové srážky se čekají v Alpách a jejich podhůří, kde má napadnout až 40 centimetrů čerstvého sněhu. Vzhledem k tomu, že velká část tohoto množství by mohla spadnout během pouhých dvanácti hodin, vydala DWD pro tyto oblasti výstrahu před nepříznivým počasím.

Teploty se mají pohybovat od nuly do minus čtyř stupňů, lze tedy očekávat velmi kluzké silnice. „Masivní sněžení v kombinaci s teplotami jen těsně pod nulou vytvoří životu nebezpečnou směs sněhu a ledu,“ uvedl pro BILD meteorolog Dominik Jung.

Sněhová kalamita by v Německu měla polevit až v noci ze soboty na neděli.

Sněžit bude dál. Mrazivé počasí vypadá na týdny

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám