Hlavní obsah

Sněžit bude dál. Mrazivé počasí vypadá na týdny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Noc na středu byla na některých místech velmi chladná. Podle dat Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) klesla například v Orlickém Záhoří u Rychnova nad Kněžnou pod -20 °C. Na řadě dalších míst se minimální teploty pohybovaly kolem -15 °C.

Živě: Záběry z panoramatických kamer 29. 11. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Podle ČHMÚ bylo nejchladněji na Broumovsku a Rýmařovsku, přičemž teplota na některých stanicích byla i výrazně nižší než na tradičních místech – na Šumavě či osadě Jizerka.

„Mrazivé noci nás čekají minimálně do příští středy a na některých místech se teploty nedostanou nad nulu ani přes den,“ konstatovali meteorologové, kteří v pátek a o víkendu očekávají i další vydatné sněžení.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Vývoj nejnižší teploty v Orlickém Záhoří

Ačkoliv se modely zatím neshodnou na přesné lokalizaci srážek, některé pro oblasti jižních Čech a Vysočiny predikují až několik desítek centimetrů sněhu, přičemž sněžit by podle meteorologů mělo na celém území.

„Nejvíce by ale mohlo za pátek a sobotu nasněžit v jižní a jihozápadní polovině území, a to i v nejnižších polohách,“ konstatoval ČHMÚ.

Například na hřebenech Krkonoš leží již nyní 50 až 70 centimetrů, Šumava hlásí mezi 40 a 60 centimetry a kolem 30 centimetrů sněhu aktuálně leží i v Krušných horách a Jeseníkách.

V Alpách by podle modelů mohl připadnout až metr nového sněhu.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Teploty ve středu ráno

Zima vydrží až do víkendu

Počasí

Meteorologové varují před náledím

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám