Hlavní obsah

Při ruském zásahu pizzerie v Kramatorsku zemřel také americký bojovník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi oběťmi raketového úderu na restauraci ve východoukrajinském Kramatorsku je i bývalý americký mariňák Ian „Frank“ Tortorici, oznámila stanice CBS News. Nejméně 13 obětí včetně tří nezletilých dívek potvrdily po útoku z 27. června ukrajinské úřady, Moskva už dříve tvrdila, že při úderu zabila desítky ukrajinských i zahraničních bojovníků.

Foto: Stringer, Reuters

Restaurace v Kramatorsku po zásahu raketou

Článek

„Jako dobrovolník se do mezinárodní legie na Ukrajině přihlásil před 15 měsíci, většinu času trávil na frontě obranou země proti ruské invazi. Jeho rodina tvrdí, že měl tento týden volno a jedl v restauraci, když ruská střela zasáhla tuto civilní oblast,“ oznámila o víkendu americká televize.

Při úderu na plnou pizzerii Ria Lounge v centru Kramatorsku zahynulo podle ukrajinských úřadů nejméně 13 lidí včetně dvou sester ve věku 14 let a jedné sedmnáctileté dívky, dalších 60 lidí utrpělo zranění. Zatím poslední potvrzenou obětí je ukrajinská spisovatelka Viktorija Amelinová, která měla na místě schůzku s kolumbijskou delegací.

Ruské ministerstvo obrany minulý týden podle webu RBK oznámilo, že jeho síly během ničivého útoku v Kramatorsku zabily dva ukrajinské generály, až 50 ukrajinských důstojníků a také 20 „zahraničních žoldnéřů“ a vojenských poradců.

Zemřela spisovatelka Viktorija Amelinová. Podlehla zraněním po ruském útoku na Kramatorsk

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám