Hlavní obsah

Pětisetletá nadvláda Západu se chýlí ke konci, chvástá se Lavrov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov na mezinárodním fóru v Dauhá prohlásil, že nadvláda Západu se blíží ke konci. Informovala o tom britská zpravodajská televize Sky News. Podle ní Lavrov dále uvedl, že je Rusko díky válce na Ukrajině silnější a že je jen na Ukrajině, aby si uvědomila, do jak hluboké díry se v souvislosti s konfliktem kvůli Spojeným státům dostala.

Foto: Profimedia.cz

Šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov

Článek

„Pětisetletá nadvláda Západu nad světem se chýlí ke konci,“ prohlásil podle Sky News šéf ruské diplomacie.

Lavrov, na kterého se vztahují sankce Evropské unie a Spojeného království, to řekl na on-line mezinárodním fóru v katarském Dauhá, kde dále uvedl, že se Západ snaží Rusko na Ukrajině vyčerpat.

„Je na Ukrajincích, aby si uvědomili, do jak hluboké díry se kvůli Američanům dostali,“ uvedl Lavrov.

Lavrov: Je to naprostý pat, Západu chybí zdravý rozum

Evropa

Na otázku, jaká je šance, že diplomacie dosáhne příměří nebo míru na Ukrajině, odpověděl, že to záleží na Ukrajině.

Na mír se ptejte Kyjeva

„Budete muset zavolat (ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi) Zelenskému, protože ten před rokem a půl podepsal dekret, kterým zakázal jakákoli jednání s (ruským prezidentem Vladimirem) Putinem,“ řekl ruský ministr zahraničí, jehož země v únoru 2022 zahájila nevyprovokovanou invazi na Ukrajinu.

Mezinárodní fórum v katarském Dauhá, na kterém Lavrov se svým projevem vystoupil v neděli odpoledne, se koná každoročně a snaží se navázat dialog mezi světovými lídry ohledně aktuálních problémů ve světě.

V neděli má fórum na programu palestinskou otázku, vzdělávání žen v Afghánistánu, dění v Sýrii a Jemenu nebo přechod na čistší zdroje energie.

Rusko musí zničit Ukrajinu, jinak Západ zničí Rusko, prohlásil Medveděv

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám