Hlavní obsah

Rusko musí zničit Ukrajinu, jinak Západ zničí Rusko, prohlásil Medveděv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv řekl, že Moskva musí zničit Kyjev, protože v opačném případě by kolektivní Západ zničil Rusko. Medveděv to napsal na Telegramu, kde dále uvedl, že Západ stejně nemá šanci Rusko porazit a bude prosit o mírová jednání a zmrazení konfliktu.

Foto: Profimedia.cz

Exprezident Ruska Dmitrij Medveděv

Článek

„Nemáme na výběr. Buď zničíme jejich nepřátelský politický režim, nebo kolektivní Západ nakonec zničí Rusko. A v tom případě zahyne s námi. To si nikdo nepřeje,“ napsal na Telegramu Medveděv, který opět nepřímo pohrozil použitím jaderných zbraní.

Podle něj ale Ukrajina nemůže počítat s tím, že ji Západ bude podporovat do nekonečna. „Cizí válka se dříve či později stane nudnou, nákladnou a bezvýznamnou. (…) Západní mocnosti se změní, jejich elity se unaví a budou prosit o jednání a zmrazení konfliktu,“ vysvětlil svůj pohled Medveděv.

Exprezident Ruské federace dále uvedl, že nezáleží na tom, jak dlouho bude konflikt na Ukrajině trvat. „Pokud to bude trvat roky, nebo dokonce desetiletí, budiž,“ prohlásil Medveděv.

„Musí být zničen (ukrajinský režim) do základů. Nebo spíše tak, aby z něj nezůstal ani popel. Aby se tato ohavnost nikdy a za žádných okolností nemohla vzkřísit,“ napsal dále místopředseda Bezpečnostní rady Ruska.

Ukrajinci přišli na to, jak útočit v hloubi Ruska bez západních zbraní. Překopali staré sovětské rakety

Válka na Ukrajině

Podle něj existuje pouze jedno východisko, a to úplná likvidace Ukrajiny a absolutní záruky loajality do budoucna. „Tyto záruky může dát jen úplná kontrola Ruska nad vším, co se děje a bude dít na území bývalého banderovského státu,“ napsal.

Výroky ruského exprezidenta

Agresivní výpady na sociálních sítích jsou pro Dmitrije Medveděva typické. Zhruba před dvěma týdny například na Telegramu napsal, že jedinou možností míru je „kapitulace Země 404“, což je podle agentury TASS eufemismus pro Ukrajinu a zároveň výraz, který se na internetu používá jako chybový kód označující neexistující stránku.

Výhružky, že by Rusko použilo jaderné zbraně, už ale v poslední době téměř ustaly. Jak uvedl list The Financial Times (FT), Čína si totiž kvůli nim na Rusko došlápla. Putina měl přitom varovat sám čínský prezident Si Ťin-pching, který měl dát jasně najevo, že si podobné výpady Čína nepřeje.

Medveděva už nebere Západ vážně

Západ ovšem Medveděva bere s rezervou, a to například i kvůli tomu, že se v kuloárech mluví o jeho údajné silné závislosti na alkoholu. Jak navíc informoval list Meduza, alkoholismus se od začátku války stal problémem celé řady vysoce postavených ruských úředníků.

Medveděv má navíc podle Meduzy vyrábět svoji vlastní pálenku, kterou má osobně předávat svým kolegům.

Kapitulace Země 404 je jedinou možností míru, tvrdí Medvěděv

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám